Bossa Romantica: Ив Мендес със собствен бенд за първи път у нас


Bossa Romantica: Ив Мендес със собствен бенд за първи път у нас

4795

Емоционална среща с кадифения глас на Ив Мендес (Ive Mendes) и с невероятния ѝ  10-членен бенд предстои в зала 1 на НДК от 20.00 ч. този четвъртък, 30 март.

"Бразилската Шаде", както наричат певицата, ще представи новото си шоу и актуален албум "Bossa Romantica" със своя първи концерт в България по покана на 5PT.

"Уверенa съм, че имам уникален глас, който всеки може да разпознае, както и че всичко, до което се докосна, се превръща в мой стил. Често съм сравнявана с Шаде, Бьорк, Бебел Жилберту и Нора Джоунс. Разбира се, приемам го като комплимент, че свързват творчеството ми с тяхната музика, на която се възхищавам. Наричат ме "бразилската Шаде" и определено имаме сходни вкусове с нея, но сме различни личности с много различни и индивидуални гласове. Шаде има огромен принос върху кариера ми, защото влиянието на една от песните ѝ, а именно "Smooth Operator", ме доведе дотам, че да предизвикам съдбата и да се случи така, че да работя с нейния продуцент Робин Милар. Знаех, че той ще разбере гласа ми и моята музика и взаимно ще се вдъхновим, както и стана", казва вокалистката.

Тя споделя, че се чувства свързана с хората чрез музиката си, защото тя е интерпретация на нейния живот. "Ако хората се идентифицират с музиката, която създавам, значи те също се чувстват свързани с мен", допълва Ив, доверявайки, че на първо място твори за себе си, а след това за нейните приятели, Бог, нейната страна и феновете ѝ, защото всички те я вдъхновяват. "Много съм щастлива, разбира се, че музиката ми е оценена на толкова много места извън родната ми Бразилия", допълва певицата и описва музиката си като: "секси, мелодична… емоционална, носеща релаксиращо настроение и много страст и любов". "Обичам записите на албуми – атмосферата в студиото е просто наелектризираща, но обичам и представянето им на живо. Искрено се наслаждавам на песните си, когато ги изпълнявам на концерти, защото тогава те оживяват и аз обожавам това. Когато пея, придавам един одухотворен, съвременен и само мой си вид на всички песни", подчертава екзотичната латина.

Билети за събитието ще намерите в мрежата на Eventim и онлайн на цени от 40 до 70 лв.

Официална Фейсбук страница на събитието: https://www.facebook.com/events/1403912136299450

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички