ЪпсурТ и Cee Roo – почти като 3 в 1


ЪпсурТ и Cee Roo – почти като 3 в 1

4546

Предизборно, на 24 март, гласувахме за по-добрата политика като за петък вечер – хип-хоп, фънк, груув и соул.

Срещнахме ги в лицата на родните титани ЪпсурТ в комплект с  техния лайв бенд, а преди това се "запознахме" на живо с едно швейцарско вдъхновение. Не, не е нито шоколад, нито часовник, макар че майсторството е сходно. Малко ексцентричен, много талантлив и съвсем по вкуса ни – музикалният продуцент Cee Roo и новият му лайв бенд проект с барабанист и саксофонист.

Макар и да не е широко познат на българската публика, още с първите си парчета Cee Roo успя да раздвижи тълпата в "Микстейп 5". С дъх на олдскуул грууви звучене, подправено със съвременна електронна музика, крайният резултат е динамична фънкария, на която да презаредиш батериите.

Комбинацията с барабанист и саксофонист (който от време на време минаваше на бас китара) е още по-добра музикална доза. Чухме голяма част от парчетата в новия му албум "River", чиято интересна история по създаването може да намерите в официалния сайт http://www.ceeroo.ch/. "Мust Get Down", "Way To Freedom", "Blues Today", "Gonna Make You Dance", "Music Fills Your Soul", "Power" – всичките обединени от темата за приключение и истински добро настроение. Някои сингли, както и песни от знаковия албум "Memories" (посветен на 12 велики изпълнители от миналото) също бяха сред първата част на вечерта.

ЪпсурТно - не, а по-скоро съвсем добре отиграно, порасналите момчета на техния собствен стил се раздадоха на макс. Аз лично успях да преброя около 20 парчета, между които дори не се правеха значителни паузи. За последните 20 години те успяват да се наложат като знакови в българския хип-хоп и дори в по-неактивните си години, лириките на песните им остават в главите на публиката. "Бела жига", "Неделя сутрин", "Втора цедка", "Нон стоп", "Колега", "Ослушай се" – всичкото изпято не само от тримата на сцената, а от цялата зала, също. С извинения, че не знам фамилията, но ще спомена - някои от песните ("Твойта майка", "3в1", "Пунта") бяха с участието на Валентина – чудесно вокално допълнение. За да си е концерт като концерт, балет Нова също не отсъстваха. Ицо Хазарта пък не пропускаше възможност да отдаде необходимата чест на музикантите зад тях, като го правеше горе-долу през три-четири песни и всеки път им измисляше някакво ново име, като "Оркестър Памтивек" например (хич не звучат така!).

Доста се е изписало за ЪпсурТ, а в съботния слънчев ден май всички имаме какво друго да правим, затова накратко казано – май не е лошо от време на време да чуваме някоя друга отрезвителна рима.

И така, в първия пролетен петък за тази година се почерпихме с неочаквано добра комбинация – швейцарски грууви фънк и български хип-хоп.

Сипете си по едно от това и честит уикенд!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички