Harmonica Blues Night в Sofia Live Club


Harmonica Blues Night в Sofia Live Club

4584

Един от най-добрите хармоникари в света - Шугър Блу (Sugar Blue), отново ще гостува в София.

Легендарният музикант пристига по покана на Sofia Live Club и Васко Кръпката, за да зарадва всички фенове на качествения блус и виртуозното звучене. Концертът, наречен  Harmonica Blues Night, ще се състои от 22.00 ч. на 1 април. Вечер, която ще запознае меломаните отблизо с вълшебството на хармониката и блус мелодии, които не просто завладяват, а покоряват душата. "Джими Хендрикс на хармониката" или "Хармониката на Ролинг Стоунс" на една сцена с Подуене Блус Бенд ще бъде истинско предизвикателство за сетивата, уверяват организаторите.

Шугър Блу е артистичният псевдоним на световноизвестния блусмен Джеймс Уайтинг. Роден в Харлем, Ню Йорк, Джеймс прекарва голяма част от детството си с майка си, която е вокалистка и танцьорка в театър "Аполо". Това е и причината да израсте сред музиканти и певци, включително Били Холидей. Първата хармоника получава като подарък от леля си и започва да се учи да свири на нея, слушайки песни на Боб Дилън и Стиви Уондър. През годините си сътрудничи с много известни музиканти, а по време на престоя си във Франция се присъединява към легендарните Ролинг Стоунс. Мик Джагър го описва като "много странен и много талантлив музикант". Заедно записват цели 4 албума: "Some Girls", "Emotional Rescue", "The Вest Оf Rolling Stones" и "Tattoo You".

Джеймс се установява в столицата на блуса – Чикаго, където усъвършенства своето свирене, учейки се от виртуози като Джеймс Котън, Джуниър Уелс и Кари Бел. Завидното му майсторство в извличане на невероятни звуци и тонове е оценено по достойнство от много велики музиканти и го прави горещо желан гост за съвместни концерти. Боб Дилън, Стиви Уондър, Уили Диксън, Франк Запа и много други повлияват грандиозно върху неговото творчеството, като му помагат да се нареди сред най-добрите.

Именитият гост ще "кръстоса" хармониката си в съвместен концерт с Подуене Блус Бенд начело с Васко Кръпката. Първата българска блус банда ще представи най-доброто от дългогодишното си творчество - любими мелодии, познати не само у нас, но и по света.

Билети за събитието - предварителна продажба в мрежата чрез Еventim.bg на цена 10 лева. и на място в деня на концерта по 15 лева.
http://www.eventim.bg/bg/bileti/harmonica-blues-night-sofia-live-club-457329/event.html

http://www.youtube.com/watch?v=hbssqXiheJE

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички