Пей, сърце с BaBa ZuLa в София


Пей, сърце с BaBa ZuLa в София

5325

Незабравима за българската публика ще остане нощта, в която посрещна с бурни аплодисменти легендите на балканската уърлд музика Баба Зула (BaBa ZuLa).

Посетили стотици държави по цял свят, непоколебими и смели новатори, гостите заредиха всички с духа на свободата, на липсата на граници и на любовта между хората. Специални гости на концерта в клуб Mixtape 5 бяха представители на турското посолство в София. Всички  поздравиха и отпразнуваха рождения ден на лидера на групата Мурат Ертел и 20-годишнината на BaBa ZuLa.

Самият Мурат Ертел благодари на организаторите от EventsJar и на феновете и на сладкарници Met Café за прекрасната изненада – огромната торта, която му поднесоха на сцената, направена специално с всички музикални инструменти, символизиращи вкуса на Босфора. Събитието премина през различни нюанси – леки източни ритми, анадолски бийт от древни времена, съвременен електро и рок саунд, нежни реге вълни до бурен жанров микс, на който никой не устоя. Саундтракът на  Балканите и на няколко поколения оживя в танците на хората, които сякаш участваха в ритуал за изчистване на душата и зареждане с любов.

BaBa ZuLa споделиха след концерта, че обожават България и нашата публика. "Толкова истински и вълнуващ рожден ден не съм имал" – каза вокалистът Мурат Ертел. И петимата музиканти са възхитени от хората тук, от храната, от топлото отношение. Специално за тях беше организирана вечеря в столичния ресторант "Пей, сърце". Изискани и много вкусни блюда бяха поднесени в чест на гостите. Партито продължи в пиано-бара на "Витоша парк" хотел до края на нощта.

Музикантите заминаха за Лондон, където продължават своето световно турне.

Снимка: Лилия Йотова

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички