Гъмзата с ексклузивен концерт в Biad Рremium Сlub


Гъмзата с ексклузивен концерт в Biad Рremium Сlub

5168

Йордан Йончев, по-известен като Гъмзата, ще изнесе екскулзивен концерт в столичния Biad Рremium Сlub в Деня на здравния работник - 7 април, петък, след 23.30 ч.


Вхoд: 5 лв. за господата, за дами - свободен.

На 8 април пък от 16.00 часа ще подгрее и все по-набиращата популярност "тийн дискотека" отново в същото заведение, огласиха от "ПРОФайл".

Гъмзата започва да се занимава с музика на деветгодишна възраст, като в началото свири на ударни инструменти. Завършва Военно-музикално училище и става тромпетист. В Ку-ку бенд идва през пролетта на 1997, за да замести болен музикант, но го харесват и остава за постоянно. Сам признава, че животът му се променя много от момента, в който се присъединява към тази група. "Пролет пукна" е първият му запис с нея, който ще прозвучи и в Biad Рremium Сlub. В репертоара за вечерта е и друга популярна композиция на Гъмзата - "Танцуващият с вълци", издържана в духа на големия майстор на народните аранжименти Дико Илиев. Освен парчета, залагащи на горещи ритми, Йордан Йончев композира и прочувствени балади. Автор е на "Любовта е отрова" и "Виновни сме", изпълнени в дует от Слави Трифонов и Софи Маринова.

Запазена марка на Гъмзата са импровизациите, чрез които изразява своята същност, вграждайки разнообразието на почти всички музикални направления. Украсява собствения си стил с мотиви от родния край и етно елементи изобщо. Солото на Гъмзата по време на турнетата взривява публиката и се е утвърдило като неизменна част от програмата.

Визията на тромпетиста на Ку-ку бенд е отражение на годините, прекарани във военното училище. Тогава музикантът си слага обеци на ушите в знак на протест срещу военщината.

Казва, че пази прическата си от онова време, за да му припомня винаги колко по-лошо може да стане.

https://www.youtube.com/watch?v=ePUvMe871u4

Biad Рremium Сlub е на улица "Гурко" 16.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички