Оратница с инвазия от етно бас в Лондон на 15 април


Оратница с инвазия от етно бас в Лондон на 15 април

5458

Българската етно бас група Оратница ще изнесе концерт в The 100 Club в сърцето на Лондон на 15 април (събота).

Това е вторият гиг на бандата в емблематичния английски клуб и трети в Обединеното кралство. Ден преди това формацията ще свири в Retro Bar MCR, Манчестър. Поради големия интерес билетите за нейните предишни събития на Острова се разпродават напълно.

Музиката на Оратница е интересна и впечатляваща смес от фолклорни мелодии, далечни аборигенски теми, хип-хоп, дъбстеп, трап, дръм-ен-бейс и неравноделни ритми. Групата има за цел да съживи интереса към българските музикални традиции сред различните поколения не само у нас, но и в цяла Европа. Бандата умело съчетава типични за региона етно елементи с глобални музикални стилове и използва нетипични инструменти, успявайки да докосне сърцата на разнообразна като стил, възраст и националост аудитория. Към основния мъжки състав вече е включена и нежна женска част, представлявана от талантливите Ася Пинчева и Дияна Димитрова. Дияна е певица във фолклорен ансамбъл Тракия и е част от Мистерията на българските гласове, а Ася е известна като новия дамски вокал на група Мерудия. Останалите членове на Оратница са: Християн Георгиев (кавал, вокал, мелодика, тамбура), Георги "Хорхе" Маринов (диджериду, гайда), Петър "Бъни" Йорданов (кахон, тъпан) и Иван "Попа" Господинов (вокал).

Специален гост на концерта в The 100 Club е лондонската група Gipsydelica с вокал Миро Морски, бивш член на бандата. Това е прекрасен етно рок проект, комбиниращ автеничното балканско звучене с модерни елементи чрез интригуващи аранжименти.  И двете банди са известни с отличителен собствен стил и именно това прави музиката им харесвана и търсена не само на родна земя, но и извън пределите на България.

Емблематичният The 100 Club, в който Оратница свири за първи път през пролетта на 2016, съществува от 1942 и на сцената му са се качвали хиляди известни имена, сред които The Rolling Stones, Metallica, The Who, Louis Armstrong, B.B. King, Rod Stewart, Kings Of Leon, The Clash, Sex Pistols, The Black Keys, Muse, Sex Pistols, Blur, Queens Of The Stone Age, The White Stripes, Alice Cooper и много други култови изпълнители.
 
Събитието в британската столица се организира от Liveprom, "Строежа" и Fusion Embassy. След гиговете в Лондон и Манчестър бандата ще продължи с европейските си концерти, като вече има и три потвърдени участия в Германия през лятото.

Предстоящи дати от пролетното турне на Оратница:

14 април – Retro Bar MCR, Манчестър (UK)
15 април – The 100 Club, Лондон (UK)
20 април – Melon Live Music Club, Велико Търново
21 април – клуб Vintage 33, Варна
22 април – бар "Без име", Бургас
5 май – клуб Mixtape 5, София
12 май – бар "Ко Ши Прайм", Асеновград
13 май – Казанлък (фестивал)
16 юни – Пловдив (фестивал)

Билети за концерта на Оратница в The 100 Club (UK) може да закупите тук:

https://www.wegottickets.com/100club/100club/event/392931

Повече за събитието в Лондон:

https://www.facebook.com/events/1941927572701653/   

Повече за събитието в Манчестър:

https://www.facebook.com/events/1785447685110570

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички