Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Мистика от Irfan и The Moon And The Nightspirit в Mixtape 5


Мистика от Irfan и The Moon And The Nightspirit в Mixtape 5

4770

Унгарската паган фолк група The Moon Аnd Тhe Nightspirit ще свири за пръв път в София по покана на роднaтa уърлд фюжън банда Irfan и ще представи новия си - шести, албум "Metanoia" (обложката на снимката), чиято премиера се състоя на 17 март.  Концертът в столичния клуб Mixtape 5 на 22 април е кулминацията на дългогодишно приятелство и взаимна подкрепа между двете формации и финална точка в съвместното им балканско минитурне тази пролет. Съчетанието на мистичния саунд на бандите е залог за  вълшебно изживяване за всички фенове на тази музика у нас. The Moon And The Nightspirit е създадена през 2003 и една от най-успешните унгарски формации в това направление. В нейната дискография са шест албума и многобройни  концерти из едни от най-престижните световни сцени за готик, нео-фолк и средновековна музика. Омайният саунд на състава приканва слушателя в обраслото с мъх сърце на гората, сред изумрудения свят на вечнозеления лес, където изтъкани от древен мистицизъм мелодии изграждат магическа атмосфера, в която етно музиката добива чародейна езическа аура. The Moon Аnd Тhe Nightspirit имат сама една изява у нас досега – в рамките на Transfiguration Festival 2015 в родопското село Долен, където отново делиха сцена с приятелите си от Irfan.  Irfan са добре познат проект за меломаните не само у нас, но и по света. Музикантите имат три студийни албума и няколко саундтрака за документални и игрални филми и театрални представления. През последното десетилетие групата концертира с голям успех и участва в някои от най-големите и емблематични фестивали за етно, нео-фолк, готик, средновековна и сакрална музика в Европа. Калейдоскопичната им музика съчетава хипнотични мелодии и ритми в уникален електро-акустичен уърлд фюжън, повлиян от сакралните и фолклорни музикални традиции на Балканите, Анатолия, Близкия Изток, Персия и Индия, както и от музикалното и духовно наследство на Византия и Средновековна Европа. Черпейки сила и вдъхновение от българските си корени, групата вплита духа и хармониите на традиционната музика на Евразия в атмосферични електронни звукови пейзажи и неравноделни ритми. Резултатът от тази комбинация е уникален и оригинален уърлд фюжън, в който стилистиката на нео-фолка и етериъл уейва, ориенталския мистицизъм, балканските мотиви и средновековната романтика разцъфтяват в един обаятелно красив кристален звук. След няколко съвместни изяви през годините и кратко балканско турне тази пролет,  сега двете групи се събират отново за самостоятелен съботен концерт в сърцето на София –  наистина специално събитие.
Mixtape 5 отваря врати в 20.00 ч., концертът ще започне в 21.00 ч. Билети в мрежата на Eventim на цена от 13 лева и 15 лева на входа на клуба.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички