Детето без душа


Детето без душа

4678

Първият албум от "Black Crystal Saga", или "Сага за Черния кристален меч" на италианската симфоник/пауър метъл група Ancient Bards вече бе представен в меломанското предаване "Картини от една изложба". Тази формация прави силно впечатление с високото ниво на музициране, съчетано с включването на пълномащабен оркестър и хорове, и с гласовите възможности на певицата Sara Squadrani, коментира водещият Сергей Шишов.

Авторът на текста и музиката Daniele Mazzа признава, че самият той не изпитва влечение към фентъзи романите, но с удоволствие чете скандинавски епос, гледа фентъзи филми и играе компютърните игри "Final Fantasy".

Ето накратко фабулата на сагата за черния кристален меч дотук, както я представя Daniele:

"Историята, която ще ви разкажа, се случила отдавна в далечна страна. Но още не е време да научите как е възникнала... До онзи момент Последният свят изглеждал обгърнат от вечен мир, но нищо не е вечно... Sendor, върховният черен магьосник, узнал за съществуването на тайнствен меч, който давал на притежателя си Абсолютна власт: безсмъртие, невероятна сила и знания за цялото магическо изкуство. Никой не знаел за този меч освен четирима крале от четирите краища на света. Мечът бил скрит в тъмната пещера, в Ноланд, под покрова на тъмнината, и заключен на скришно място, което можело да се отключи само ако четирите оръжия на четиримата крале бъдат извадени пред него. Съществуването на меча било пазено в тайна поради огромната му мощ.

Ето така започва историята на черния кристален меч, който бил откраднат от злодея Sendor. Тогава се появил героят Dorus, наел се да събере четиримата крале за да потърсят спасение от злия магьосник и да възстановят мира. Оказва се обаче, че Dorus всъщност ги е повел към капан: той самият е мъртвороден син на Sendor и кралица Shena, когото магьосникът върнал към живот с помощта на черна магия. Цената на това обаче била липсата на душа у Dorus и именно заради това Sendor иска да завладее черния кристален меч – за да може с неговата мощ да съедини Dorus с душата му…"     
 
Албумът "Soulless Child", или "Детето без душа", записан с три хора и оркестър, ще прозвучи в "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР тази събота, 22 април, след новините в 21.00 часа.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички