Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Лилия Илиева пее Ела Фицджералд


Лилия Илиева пее Ела Фицджералд

5208

На 25 април се навършват 100 години от рождението на една от най-известните джаз изпълнителки на 20 век, американската джаз певица, притежавала уникален глас с диапазон от над три октави и станала еталон за превръщането му в съвършен музикален инструмент - Ела ФицджералдJazztory кани всички джазмени и почитатели на певицата на концерта Jazztory - 100 години Ела Фицджералд от 21.30 ч. в столичния клуб Студио 5 да отпразнуват заедно знаменателната годишнина. С музика, текст, с откъси от филма "Something To Live For", с галещия глас на Лилия Илиева, която ще пресъздаде феноменалните вокални джаз импровизации на ненадминатата Ела, публиката ще бъде пренесена във великолепния и вдъхновяващ свят на певицата. Младият изпълнител Павел Терзийски също ще има важна роля - с вокалното си майсторство и знания за стила, ще спомогне да се пресъздадат легендарните дуетни изпълнения на Ела с Луис Армстронг, Мел Торме и Франк Синатра.  Стремежът на организаторите е Jazztory - 100 години Ела Фицджералд да се превърне в събитие, което ще зареди душите на всички присъстващи с онази сила, която само Ела Фицджералд може да внуши - в комбинация със сладката хармония, мекотата и прецизността на гласа ѝ, който очарова и гали слуха на поколения меломани и професионалисти. Освен прекрасните млади певци Лилия Илиева и Павел Терзийски, на сцената ще се качат и доказали се джаз изпълнители като Александър Логозаров - китара, Теодор Петков - пиано, Борис Таслев - бас и Борислав Петров - барабани, който ще бъде и водещ на събитието. Вход: 10 лв. За резервации: 0887 934 335 / след 14.00 ч.
 Концертът е поредното образователно издание, посветено на джаза - част от проекта Jazztory. Освен в София, на 27 април Jazztory - 100 години Ела Фицджералд ще гостува в Пловдив, като срещата с почитателите на Ела Фицджералд там ще бъде в Bee Bop Cafe. Повече информация за събитието в Пловдив, може да намерите тук, Дните, посветени на певицата, ще продължат с Jazztory лекция на 30 април в НМУ "Любомир Пипков " - Историята на джаза и Jazztory Ела Фицджералд, кратка версия. По този начин музикантите от Jazztory и НМУ "Любомир Пипков" ще отбележат и Международния ден на джаза, включвайки се в подкрепяните от UNESCO световни чествания. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички