Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Виж отличниците в конкурса за нова поп и рок музика Пролет 2017


Виж отличниците в конкурса за нова поп и рок музика Пролет 2017

5884

Рок група Сленг (на снимката) спечели Голямата награда в 48-ия конкурс за нова българска поп и рок песен "Пролет" 2017 на Българското национално радио. Изпълнението на музикантите на "Невъзможни неща" по музика и текст на Владимир Михайлов и аранжимент на Сленг зае първо място в най-стария и авторитетен радиоконкурс за песни у нас, за което получиха статуетка на скулптора Иван Янев.

Както MySound.bg нееднократно писа, гала концертът се състоя в Първо студио на БНР онази вечер. От участващите 65 кандидатури до финала достигнаха 13, а не обичайните 12, от които професионално жури определи призьорите.

Втора награда бе присъдена на песента "Гнездото", изпълнена от група P.I.F. по музика и текст на Димо Стоянов и аранжимент на Димо Стоянов, Юрий Божинов, Иван Велков, Мартин Профиров.

За участие във фестивала "Евросоник" в Грьонинген (Холандия) тази година селекционната комисия избра група Saint Electrics. Мирослав Иванов, Гриша Георгиев и Деян Драгиев - Даката ще бъдат изпратени от БНР да се изявят на един от най-престижните европейски форуми за обмен на съвременна поп и рок музика, организиран от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Преди това ще представят програмата си на концерт в Първо студио на БНР, както и на турне в страната. Музикантите работят върху нов материал, който предстои да се появи в цял албум.

Специалната награда на слушателите спечели "Сутрин". Изпълнението от Теодора Радилова по музика, текст и аранжимент на Михаил Недков е получило най-много точки, според вота на слушателите на сайта на конкурса. За първи път този приз включва и продуциране на нова песен на автора.

За дебют беше отличена Сю РедСузана Станоева заради "Feelings" по музика, текст и аранжимент на самата изпълнителка. БНР специално ще продуцира песен на младото дарование.

Специалната награда на музикалната и журналистическата гилдия беше присъдена на "Gravitation", представена от Явор Велчев- Яви (музика, аранжимент Яви, Константин Свещаров и Константин ЯнКои, текст Яви).

Почти всички от финалистите свириха на концерта, презентирайки енергично парчетата си пред въодушевената публика в Първо студио.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички