Испански прелести от Angela Cervantes в Sofia Live Club


Испански прелести от Angela Cervantes в Sofia Live Club

4544

Прелестната испанка Ángela Cervantes, спечелила заслужено своето място в най-популярната трибют банда на Pink Floyd Brit Floyd, идва в София по покана на 5PT за изява в Sofia Live Club от 22.00 ч. на 28 април.  Гостуването на певицата, което се извършва с подкрепата на институт "Сервантес", поставя началото на серия от концерти с испаноезична музика, имащи за цел да популяризират многообразието и пъстротата на испанската култура в България.
Като неразделен член на формацията Brit Floyd, с която до момента има повече от 300 концерта по целия свят, Ángela Cervantes неизменно е повлияна от музиката на Pink Floyd: "Обичам дълбочината на посланието на Pink Floyd и отпечатъка, който музиката им е оставяла и продължава да оставя върху верните им последователи и толкова много артисти... Всичко това ми влияе на сцената, за да бъда в състояние да изпълня "The Great Gig In The Sky", да почувствам толкова силната връзка на хората с митичното соло на Clare Torry, което тя ни завещава в един почти импровизиран запис, превърнал в легенда за рок вокал. Това ме ръководи всеки път, когато пея …", не крие изпълнителката.

Може да се насладите на едно от превъплъщенията на Ángela Cervantes в Clare Torry, изпълнявайки "The Great Gig In The Sky".
Родена в Ибиса, Ángela започва да учи солфеж и пиано от много малка. Тя преминава и през школата на модерната музика, джаза и танците, издигайки се стремглаво нагоре в музикалната си кариера. Певицата има изумителен глас - напълно подходящ за всеки стил музика и открояващ се със своята уникалност.
Angela притежава такива гласови възможности, че се справя блестящо както с пеенето на рок, така и с джазови изпълнения, създавайки забележителна вокална прилика с Ella Fitzgerald. Това далеч не е всичко от компетентността на гласовия ѝ диапазон, защото горещата испанска умее да пленява също толкова успешно и с кубински ритми.
Ángela Cervantes е един от онези творци, които щедро пръскат талант, възхвалявайки професията си с авторитет, класа и неподражаем стил. Тя е от изпълнителите, които със сигурност си струва да чуете и видите на живо, уверяват организаторите.  Билети на цени от 40 лв. могат да бъдат закупени в OMV, The Mall, билетен център НДК и чрез мрежата на Eventim.bg.
Следете събитието на официалната му Фейсбук страница или на официалната Фейсбук страница на 5PT.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички