Танго с Пиацола


Танго с Пиацола

5082

Тангото! Истинското! Аржентинското! Тангото, което разтърсва, обсебва и превръща всичко в един единствен упойващ ритъм. Вихър от любов и страст, самият връх на живота! Духът и енергията на аржентинското танго, заложени в магнетичната музика на Астор Пиацола.

Именно тя ще бъде представена от струнен квартет Арте в столичния "Сити Марк" арт център от 19.00 ч. на 30 април.

"Харесвам чувствеността, хармониите и специфичния ритъм на Пиацола", разказва първата цигулка на формацията Анна Фурнаджиева. Тя съставя програмата, специално подбира и пиесите на Пиацола - "Liber Tango", "Invierno porteno","Oblivion", "Tango Kafe 1930", "Four For Tango", "Adios Nonino", а Руслан Павлов и Давид Коконцев подготвят аранжиментите за този многочакван концерт-спектакъл. Особеното в първия по рода си за Варна проект, съфинансиран от общината, е синтезът между изпълнителското, оперното, драматичното, танцовото и изобразителното изкуство. "За пръв път пея танго. Разбира се, то е различно от операта, но винаги съм била готова за него", признава мецосопраното Станислава Марчева, която щe изпълни "Аз съм Мария" от едноименната опера на Пиацола, "Едно момиче на разсъмване", "Смърт в Буенос Айрес" и за високосен финал "Какво танго, какво!".

Актрисата Веселина Михалкова ще рецитира интимна лирика от аржентински и български автори, след което в драматичен контрапункт ще поднесе онова разтърсващо "Rinashero": "Трудно е да се родиш, но още по-трудно е да се преродиш". За да бъде още по-пълноценно усещането за магьосника на аржентинското танго, харизматичната и страстна художничка Тереза Зиковска ще рисува пред очите на публиката своята емоция, породена от "Танго с Пиацола".

14 емблематични произведения на аржентинския композитор са включени в концерт-спектакъла, който ще потопи присъстващите в духа и енергията на далечната Аржентина и страстта на тангото. Всеки от гостите ще може да го направи и с чаша от отбрана селекция червени вина.

Веселина Михалкова - актриса
Звезделина Тодорова - пиано
Станислава Марчева - вокал
Струнен квинтет Арте: Анна Фурнаджиева, Марина Винокурова, Галина Ледлова, Кремена Христова, Григор Джанев

Билети - ТУК или на касата в City Mark Art Center Hall (булевард "Янко Сакъзов" № 30, бивш кинокомплекс "Левски").

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички