Майски музикални вечери в мол Park Center Sofia


Майски музикални вечери в мол Park Center Sofia

5183

Park Center Sofia организира концерти като комплимент към своите посетители в три поредни вечери между 3 и 5 май.

Мястото е обичайното – кътът до пианото на партера. Изявите започват в 18.00 ч.

Програмата:

3 май, сряда
Гергана Николаева    
Гергана Николаева (на снимката) е оперната певица, която разчупи всякакви стереотипи и постави основите на "класическия кросоувър" в България. Срещата между поп музиката и класиката е първият по рода си цялостен проект у нас, в който взеха участие едни от най-добрите наши музиканти: Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Камен Воденичаров, Тони, Лео, Дичо и Теди Кацарова. Гергана ще представи творби от албума си "Pop Meet Classic",  съставен от класически произведения с модерни аранжименти, както и авторски песни на Георги Красимиров - Герасим. Този път вокалистката ще звучи в дует с един от най-талантливите млади тромпетисти - Тодор Бакърджиев.

4 май, четвъртък
Миро
Миро едва ли има нужда от специално представяне. Той е любим изпълнител на мнозина, а последната му песен "Гълъбо" по музика и текст Вида Пиронкова доби светкавична популярност. "Това, което най-много ни впечатлява, е, че песента на Миро "Има смисъл" е поставена във времева капсула на Антарктида за следващите 50 години под българския православен храм на ледения континент", не крият организаторите.    

5 май, петък
Янко Маринов
Янко Маринов - стипендиант на Хенделовата академия в Карлсруе, Германия, ще представи програма за пиано и чембало. През 2002 той става един от основателите на Органово общество към Софийската филхармония. През 2015 получава ежегодната награда на БНР "Музикант на годината" за 2014. Категорията, в която е отличен, е "Активна музикална дейност". Като пианист е носител на първа награда на Националния конкурс за пианисти "Димитър Ненов" (1991), втора награда на конкурса "Светослав Обретенов" и други.

В репертоара му за 5 май е рецитал - пиано -  Шопен, Лист и Равел; и чембало- Бах, Букстехуде и Фрескобалди.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички