Фестивалът Tabiet събра хиляди софиянци и техните гости


Фестивалът Tabiet събра хиляди софиянци и техните гости

5201

Уникалният кулинарно-музикален фестивал Tabiet - Възраждане зарадва хиляди софиянци с безплатни концерти и гастрономически изкушения.

Както MySound.bg нееднократно писа, събитието се състоя в столичния парк "Възраждане" през уикенда.
 
Старт на шоуто в петък даде Николай Славеев, който вдигна гостите на крака с невероятните си фолклорни изпълнения. Гъмзата и неговото брас шоу удариха в земята феновете, които дълго след края на концерта се редяха за снимки и автографи със звездата.

Страстите в събота разпали сексапилът на Душица Грабович, а ветеранът Драган КоичКеба отново бе на познатата си висота и остави без дъх хилядите посетители.

Гръцката вечер стартира с Люси и Андреас, а Митош Йоанидис (на снимката), заменил в последния момент Диогенис Франсанас, който не пристигна в София заради здравословен проблем, изпълни убедително някои от емблематичните хитове на гръцката музика.

Вечната Валя Балканска и Нели Петкова закриха подобаващо събитието с целия колорит на автентичната ни народна музика. Знаменитата родопска певица и нейният гайдар Петър Янев обраха овациите с изпълнение на "Хубава си, моя горо". Многохилядната публика дълго скандира името на Нели Петкова, която излезе два пъти на бис преди да сложи край на грандиозното шоу. Преди двете прими в българската вечер гостите се насладиха и на невероятните изпълнения на квартет Славей, както и на множество народни надигравания.

Запомнящи се кулинарни презентации направиха двама от най-добрите български готвачи – Иван Звездев и Жоро Матев. Tabiet - Възраждане се организира под патронажа на кмета на район "Възраждане" Савина Савова и със съдействието на Столична община и Софийски имоти.

За приповдигнатото настроение спомогнаха скарите на Samer Grill House, "Котилото", "Чевермето" и Momento и млечните продукти на мандра "Опицвет". Бирата се лееше на корем благодарение на марките на "Биндинг България" и "Биротерапия" - "Радебергер", "Даб", "Шоферхофер", "Клаусталер", "Естрея", "Бернард", "Регент", "Приматор", "Клостер Шайерн" и "Хасен".

Звездите, които участваха в Tabiet – Възраждане, се насладиха на комфорта на четиризвездния хотел "Вега".  

Повече подробности за Tabiet – кулинарни фестивали: https://www.facebook.com/TabietFest/?fref=ts

Видео - тук:
https://www.facebook.com/TabietFest/publishing_tools/?section=VIDEOS&source=videos_hub&refSource=videos_hub

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички