300-метрово хоро се изви на фестивала Банкя мези 2017


300-метрово хоро се изви на фестивала Банкя мези 2017

4961

Фолклорната прима Славка Калчева и темпераментният Веселин Маринов зарадваха многобройните посетители на фестивала "Банкя мези" 2017 с двучасови безплатни концерти в градския парк "Ротонда".

Над 300-метрово хоро се изви по време на изпълненията на Славка Калчева, което непрекъснато се увеличаваше с нови желаещи да се включат. Певицата доказа, че народната музика е не по-малко обичана от поп-фолка и почитателите ѝ я извикаха на няколко биса. Цялата публика пя и танцува и с Веселин Маринов, който изпя повечето от големите си хитове, а на емблематичната му песен "За теб, Българийо" развя родния трибагреник от сцената.

Водещите на фестивала за балканската скара - Гери Дончева и Георги Енчев, празнуваха едновременно именните си дни. Вместо обаче да получават, двамата раздаваха подаръци и награди, но за сметка на това се включиха без задръжки в танците. Вкусни чевермета, скари, мезета и наздравици съпътстваха големия гергьовденски маратон. За всички гости и посетители на феста свири и прославеният сръбски оркестър за духова музика Гуча, а диджей Джейн Моник и талантливата млада певица Дара Екимова също се включиха със свои изпълнения в празника.

В понеделник се изявиха сръбската прима Весна Змиянац и гръцката звезда Ная. Различните атрактивни състезания също събраха многобройни зрители и участници. Сред най-оспорваните надпревари бе тази по надяждане с люти чушки, като победителят спечели овациите на всички с уникалното постижение от 23 люти чушки. Доста желаещи се включиха и в турнирите по белот, табла, туистър и футболен билярд с над 1 000 парични и предметни награди.

Организаторите от фондация "Румънеца и Енчев" и тази година подкрепят три благотворителни каузи.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички