Кристиан Костов сред фаворитите за първото място на Евровизия


Кристиан Костов сред фаворитите за първото място на Евровизия

5229

Букмейкърите смятат, че един от основните фаворити на "Евровизия" 2017 е 17-годишният роден в Москва българин Кристиан Костов, предаде "Взгляд", цитиран от "Руски дневник".

Той догони по показатели другия фаворит на букмейкърите -  италианеца Франческо Габани, по информация на РИА "Новости". Украинската група O.Torvald остава на последно място в класацията тази година.

Както е известно, Кристиан Костов ще представи страната ни с баладата "Beautiful Mess", продуцирана от "Вирджиния Рекърдс". Звездата от четвъртото издание на музикалното риалити X Factor излиза във втория полуфинал, който ще се състои в Киев от 22.00 часа наше време на 11 май. Украинката Джамала – певица, композитор и актриса, отвоюва победа за страната си на 61-вото издание на международния песенен конкурс в зала "Глобен Арена", Стокхолм. Тогава парчето "1944", разказващо за депортацията на кримските татари от Сталин през 1944-та, получи 534 точки. България се класира на четвърта позиция, отвоювана от Поли Генова и нейната "If Love Was A Crime". "Beautiful Mess" e дело на същия екип, създал и българското предложение миналия сезон – Symphonics. В него са композиторите и музикални продуценти Борислав Миланов (Boby Leon) (България), Себастиан Арман (Австрия), Йоаким Бо Персон (Швеция), плюс Алекс Омар и Александър В. Блей. В съвместния актив на първите двама са песни за нашите Бобо и Jahmmi Youth, македонеца Тони Зен, а и мегазвездите Редмен, Райън Лесли, Лиона Люис – първата жена победител в британското музикално шоу X Factor, и германската евроденс група Каскада, чиято вокалистка е телевизионната водеща с британо-немски произход Натали Хорлър.

Шансовете на Костов за победа рязко се покачиха след скандала с рускинята Юлия Самойлова, защото се очаква той да получи гласовете на всички руснаци, намиращи се в европейските страни, пише "Взгляд". Причината за скандала бе забраната на украинските власти за допускане до участие в Киев на руската представителка. Преди това Русия се отказа от надпреварата, след като на Юлия беше забранено да участва в конкурса, тъй като е пътувала до Крим през 2015 година, след като е бил анексиран от Русия. Кристиан Костов - с корени от две държави (България и Казахстан, откъдето са неговите родители), е роден на 15 март 2000. Започва кариерата си в Москва, където участва в шоуто на Първи канал "Гласът на децата" през 2013 година. Той има участия в редица национални и международни състезания, като Sound Кids, където е победител, "Нова вълна за деца" (финалист, 2012) и трето място в "Школа музыки" (2012). Кристиан е най-младият участник в "Евровизия" и първият, роден през 21 век, който ще се изяви в конкурса.

Началото на неговото тазгодишно издание бе дадено на 8 май. В откриващата церемония се включиха представителите на всички 42 държави, участващи в песенната надпревара. Кристиан Костов и българската делегация преминаха по червения килим под звуците на "Beautiful Mess". За Кристиан това беше още една вълнуваща среща с феновете, пристигнали от всички краища на света. Той се спря при нетърпеливите почитатели за автографи и селфита и продължи към очакващите го с въпроси международни журналисти. След това националният флаг на България полетя в небето над Киев по време на събитие, организирано от украинските домакини. На откриващата церемония младият талант се срещна и с кмета на града Виталий Кличко.

Родните зрители могат да гледат 62-то издание на конкурса по БНТ1 и БНТ HD. Първият полуфинал е тази вечер (9 май), а вторият - в четвъртък (11 май). Големият финал е в събота, 13 май.

Обществената медия ще излъчи концертите на живо от 22.00 часа.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички