Gonjasufi (USA) и Стругаре (BG) с общ лайв


Gonjasufi (USA) и Стругаре (BG) с общ лайв

5446

Калифорнийската хип-хоп звезда Gonjasufi и набиращият все по-широка популярност роден поет в счупена рима Стругаре. ще изнесат съвместен концерт в столичния клуб Mixtape 5 на 14 май. Изявата е поредната в афиша на Falshimento, целяща да популяризират модерния алтернативен звук и да представят на родната аудитория актуални качествени световни и локални изпълнители.  Само един артист на света може да се похвали с това, че записва за законодателите в електронната и алтернативна музика Warp Records (лейбъл, издаващ от Aphex Twin и Boards Оf Canada до Bibio и Danny Brown), удря чат-пат едно рамо на приятелите Flying Lotus и The Gaslamp Killer в Brainfeeder и ей така, за цвят, закрива последния (засега) албум на Jay-Z със своето "Nickels And Dimes". Gonjasufi е един от най-оригиналните умове в днешната алтернативна музика, а София е последна спирка от европейското му турне в неделната вечер.
Gonjasufi е може би най-популярният представител на мръсния хип-хоп звук на Сан Диего, Калифорния, а за да даде още достоверност на твърдението, за турнето си след "Callus" - четвъртото си издание за Warp от последното лято - отново кани местните легенди на шума Skrapez. Излезлият преди седмици нов албум "Mandella Effect" пък включва ремикси на парчета от "Callus" от майстори на звука като Daddy G от Massive Attack и Shabazz Palaces. Олелията ще съпортнат с включвания Walter Gross (проект на 1/2 от Skrapez) и D.Watts Riot (формация на някогашния диджей и вокалист на легендите Fun-Da-Mental). Вечерта се очертава малък празник, тъй като датата е и финалът на обиколката на Gonjasufi.
Какво може София да предложи насреща? Ако през последната година някой е провокирал по-сериозно с идеи и звук у нас, то това е Стругаре. След повече от половин година (дано си го гледал на The Word със Saul Williams), следващата му лайв поява е още по-очаквана. Особено след новия сингъл "Postmortem" и хулиганското му lo-fi видео, заснето в Англия, който ще чуем до познатите вече "Кучеядекуче", "Америка" и "Фойерверк". А и още нова музика от един от по-оригиналните ни гласове напоследък.
Както MySound.bg вече оповести, само четири дена по-късно, на 18 май, отново в клуб Mixtape 5 по покана на Falshimento очакваме едно от най-хитовите имена на лондонската хип-хоп/алтернативна сцена Kojey Radical, подкрепян от родните рап хулигани Григовор/Гена.  Проявата е второ издание на The Word, посветено на майсторството в боравенето с думи.
Билети за двата концерта - на https://falshimentoevents.ticketlogic.bg/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички