Funkallero преподава Теория на фънка в Първо студио на БНР


Funkallero преподава Теория на фънка в Първо студио на БНР

4871

Едни от нашите най-добри джаз артисти - групa Funkallero, ще представи част от пиесите от предстоящия си албум в Първо студио на БНР от 19.30 часа на 16 май.
Събрана от пианиста и композитор Васил Спасов през 2011 година, групата включва  ярки музиканти като Димитър Льолев - алт саксофон, Радослав Славчев - бас, китариста Мирослав Иванов и пулсиращото сърце на бандата - барабаниста Жоро Марков. Хора, които искрено обичат музиката и предават това усещане на публиката.
Освен пиесите от новия си - втори, диск, този вторник формацията ще изпълни и част от парчетата от своя дебютен запис . След издаването му през 2015 Светослав Иванов написа рецензия, която го характеризира изключително добре: "Музика за идеалните сутрини, когато  човек посреща новия ден с очакване за най-доброто, което ще му се случи, с ведро настроение, с тръпката на неизвестното – това, което ще ни поднесе животът и много ще ни трогне. Интересните дни, в които ни се случват много вълнуващи неща – обсъждаме ги и споделяме. Вечерите, когато спокойно отмаряме и размишляваме върху случилото се. Нощите, които завършват с целувка за лека нощ и денят отзвучава в очакване на следващия хубав ден... Всеки миг от нашето ежедневие е в музиката от дебютния едноименен албум на Funkallero".
В очакване концерта в Първо студио на БНР, ето още малко.  Името на състава е заимствано от едноименната композиция на Бил Евънс и е знак на почит към наследството му. Funkallero обединява музиканти от различни орбити, но с еднакъв вкус към музиката. Или както казва Васил Спасов: "Всеки един от групата си носи собствения глас...".  Те се изявяват успешно на родните клубни сцени и на различни фестивали, сред които BrazzObrazie, Spirit Оf Burgas, джаз фестивала във Варна и A to Jazz фестивал (2016).

Билети - на касата в Рекламно-информационния център на БНР (булевард "Драган Цанков" №4), в
мрежата на eventim.bg и ticketsbg.com.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички