Филмова музика звуча в поредния голям концерт в Мюзик Айдъл


Филмова музика звуча в поредния голям концерт в Мюзик Айдъл

4823

Популярни песни от филми звучаха в четвъртия голям концерт в "Мюзик Айдъл".

Ментор на талантите тази седмица бе Васил Найденов, който изпя с тях хита си "Сбогом, моя любов".

За начало на киноконцерта десетте финалисти бяха подготвили популярната "Детство мое" от сериала "Неочаквана ваканция". Неотдавна тя бе определена за най-любимата българска детска песен.

На предаването този понеделник гостува класът от телевизионното състезание "Това го знае всяко хлапе", където сега се изявяват и участниците в "Мюзик Айдъл".

Същинският концерт започна с Тома, който трябваше да предаде драматизма на баладата "I Don't Wanna Miss A Thing" от фантастиката "Армагедон" (1998) с Брус Уилис и Бен Афлек.

Авторка на баладата е известната Дайън Уорън, а я пее Стивън Тайлър с групата си Аеросмит - докато дъщеря му Лив играе главната женска роля.

Шанел единствена нямаше задача на английски, а на френски.

Нейната "La Plus Belle Pour Aller Danser" е изпълнявана от френската звезда с български произход Силви Вартан в музикалния "Търсете идола" (1963).

Версия на български под заглавие "Тази вечер аз съм хубава" пее Богдана Карадочева, а по-късно и дуетът Дони и Нети.

Трети на сцената излезе Ивайло, който бе похвален от Фънки, че с "Oh, Pretty Woman", хит на Рой Орбисън от 1964, е влязъл в настроението на 60-те.

Мария се представи със "Son Of A Preacher Man" - хит от 1968 на Дъсти Спрингфийлд, избрана от Куентин Тарантино за култовия му филм "Криминале" (1994).

На Деница този път се падна Шер, която през 1990 пее закачливата "The Shoop Shoop Song (It's In His Kiss)", известна в други изпълнения още в началото на 60-те.

Песента имаше голям успех в саундтрака на филма "Русалки", в който попзвездата играе главната роля редом с Боб Хоскинс, Уинона Райдър и все още малката Кристина Ричи.

Задачата на Денислав, похвален от Вили Казасян за зрялото си изпълнение, бе "Love is All Around".

Тя звучи в романтичната комедия "Четири сватби и едно погребение" (1994) във версията на Ует Ует Ует, която тогава остана месеци наред на върха в британската класация за сингли.

Ясен получи овации от публиката, както и похвали и забележки от журито, за своята интерпретация на "Eye of the Tiger" на рокгрупата Сървайвър, написана по молба на Силвестър Сталоун за саундтрака на филма "Роки 3" (1982).

На Нора се падна "най-сложната песен", по оценката на съдиите - "We Don't Need Another Hero (Thunderdome)" на Тина Търнър от футуристичния "Лудият Макс 3" (1985), в който звезда отново е Мел Гибсън, но играе и самата певица.

Стоян се представи с "Have You Ever Really Loved a Woman?" на Брайън Адамс от "Новият Дон Жуан" (1995) с Джони Деп и Марлон Брандо.

Последна на сцената излезе актрисата Ана с "Life is a Cabaret" - песента на колежката ѝ Лайза Минели от "Кабаре" (1972).

Филмът на режисьора Боб Фос е екранизация на едноименния мюзикъл от 1966.

Негови автори са тандемът Джон Кандер и Фред Еб, написали по-късно и "Чикаго".

В отсъствието на Иван Ангелов в "Мюзик Айдъл" нямаше кавги, спорове и проблеми.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички