Първа книга за DJ-културата и диджейската професия


Първа книга за DJ-културата и диджейската професия

7182

На родния книжен пазар за първи път се появи книга, посветена на DJ-културата и диджейската професия.

Автор е Васко Громков - журналист, диджей (с 35 години стаж на сцената), изпълнител, поет, актьор, промоутър, пиар, радио- и ТВ-водещ. Член на СБЖ. През последните 5 години води класацията за независими български артисти "НОВО 10+2" по БНТ 2. Има над 6 000 публикации в пресата за около 30 години, основно на музикална тематика. Пишe главно за MySound.bg в момента.

След близо 15 години колебание през тази зима той успя да завърши първата си книга. Тя е на тематика, която до момента не е публикувана в България. А дори и в интернет пространството, информацията е повече от оскъдна. Озаглавена е "Аз бях DJ (книга първа: през 80-те)". Наполовина е автобиографична и наполовина документална, проследяваща зараждането и развитието на диджейството (дисководенето) в България. Тази първа част обхваща периода от 80-те години на 20-ти век, смятан за най-силния в развитието на професията не само у нас, а и по целия свят. Засегнати са първите артисти в жанра, първите национални срещи, конкурси и регламенти. Всичко на базата на личните преживявания на автора (той има 11 награди от различни DJ-фестивали) в страната.

Във времена, в които всеки притежаващ лаптоп вече се изживява като диджей, определено четивото би било интересно както за младите хора, така и за ветераните в професията.

Официалното представяне на "Аз бях DJ (книга първа: през 80-те)" ще се състои в София на 18 май от 19.30 часа в клуб "ARTarea" ("Раковска" 112). Специален гост на партито  ще е един от героите в нея - djsupermax (Ники Русиновски), също автор на MySound.bg.

Васко Громков ще пуска хитове само от легендарната декада на 80-те в едно безгрижно танцувално Back To The 80s Party.

Линк към събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/538756029846055

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички