Phantasmagoria с Kan Wakan в Sofia Live Club


Phantasmagoria с Kan Wakan в Sofia Live Club

5283

Първата спирка от турнето на Kan Wakan е в Sofia Live Club на 21 май.

Георги Линев, както е рожденото има на изпълнителя, ще представи своя троен албум "Phantasmagoria".  Един от най-успешните български музиканти зад граница обещава на родната публика колаборация от акустично и електронно звучене.

След разпродадените си концерти по цял свят, артистът е готов с най-големия си проект до този момент и избира  България да го презентира премиерно. Тройният концептуален диск се равнява на дълго пътуване, защото отнема на музикантите 3 години за реализиране, но резултатът е повече от добре свършена работа, включваща записи от София до Лос Анджелис. По проекта Kan Wakan си сътрудничи с много гост вокалисти и изпълнители, със Софийската филхармония и музикантите, с които често свири на живо у нас – Васил Вутев (барабани) и Евден Димитров (бас китара).

Първите сингли от "Phantasmagoria" са "Molasses", "I Would" и "Like I Need You". Те отдавна се излъчват в медиите по цял свят, привличайки слушателя със своето минималистично и красиво разпръскване на емоциите. Музиката на Kan Wakan се отличава с кинематографично звучене, а мнозина я определят като елегантна смес от трип-хоп и експериментален минимализъм.

Mултиинтсрументалистът от Ел Ей пусна най-новото си парче "Still Feather" и клипа към него, чиято визуализация е дело на българката Полина Герасимова. Това е най-новият трак, който ще прозвучи за първи път на живо на сцената в Sofia Live Club. Лека като перце, музиката на продуцента обгръща слушателя и задържа вниманието му до последния дъх, владеещ слуха и душата.

Георги Линев е роден в София, но повече от две десетилетия живее в САЩ, където е известен като музикант, продуцент и композитор. Музиката му озвучава Game Оf Thrones и радва слушателите на BBC 1. Спиcания като и Rolling Stone и LА Wееklу гo наредиха сред 10-те най-обещаващи нови изпълнители за 2015.

Проектът на Kan Wakan е издаден от легендарната звукозаписна компания за джаз Verve, част от Universal Music Group. През 2014 артистът подгрява разпродадените шоута на групи като Arctic Monkeys и Royal Blood в САЩ.

Билети на цена от 20 лева могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и партньорските каси: Sofia Live Club, OMV, Билетен център НДК, "Германос" и други.

Пропуски на място по 25 лева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички