Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Phantasmagoria с Kan Wakan в Sofia Live Club


Phantasmagoria с Kan Wakan в Sofia Live Club

5311

Първата спирка от турнето на Kan Wakan е в Sofia Live Club на 21 май.

Георги Линев, както е рожденото има на изпълнителя, ще представи своя троен албум "Phantasmagoria".  Един от най-успешните български музиканти зад граница обещава на родната публика колаборация от акустично и електронно звучене.

След разпродадените си концерти по цял свят, артистът е готов с най-големия си проект до този момент и избира  България да го презентира премиерно. Тройният концептуален диск се равнява на дълго пътуване, защото отнема на музикантите 3 години за реализиране, но резултатът е повече от добре свършена работа, включваща записи от София до Лос Анджелис. По проекта Kan Wakan си сътрудничи с много гост вокалисти и изпълнители, със Софийската филхармония и музикантите, с които често свири на живо у нас – Васил Вутев (барабани) и Евден Димитров (бас китара).

Първите сингли от "Phantasmagoria" са "Molasses", "I Would" и "Like I Need You". Те отдавна се излъчват в медиите по цял свят, привличайки слушателя със своето минималистично и красиво разпръскване на емоциите. Музиката на Kan Wakan се отличава с кинематографично звучене, а мнозина я определят като елегантна смес от трип-хоп и експериментален минимализъм.

Mултиинтсрументалистът от Ел Ей пусна най-новото си парче "Still Feather" и клипа към него, чиято визуализация е дело на българката Полина Герасимова. Това е най-новият трак, който ще прозвучи за първи път на живо на сцената в Sofia Live Club. Лека като перце, музиката на продуцента обгръща слушателя и задържа вниманието му до последния дъх, владеещ слуха и душата.

Георги Линев е роден в София, но повече от две десетилетия живее в САЩ, където е известен като музикант, продуцент и композитор. Музиката му озвучава Game Оf Thrones и радва слушателите на BBC 1. Спиcания като и Rolling Stone и LА Wееklу гo наредиха сред 10-те най-обещаващи нови изпълнители за 2015.

Проектът на Kan Wakan е издаден от легендарната звукозаписна компания за джаз Verve, част от Universal Music Group. През 2014 артистът подгрява разпродадените шоута на групи като Arctic Monkeys и Royal Blood в САЩ.

Билети на цена от 20 лева могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и партньорските каси: Sofia Live Club, OMV, Билетен център НДК, "Германос" и други.

Пропуски на място по 25 лева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички