CAMP 2017: Фестивал за електронна музика и пърформънс


CAMP 2017: Фестивал за електронна музика и пърформънс

4547

Петнадесетото издание на международния фестивал за електронна музика, нови медийни изкуства и пърформънс - CAMP, ще се проведе в София от 22 до 27 май 2017.

То ще се превърне в българо-немски артистичен и изследователски проект, който ще срещне известни имена от българската и немската сцена. В рамките на няколко дни те ще се впуснат в създаването на уникални произведения, които впоследствие ще бъдат представени пред българската публика, като резултатите могат да бъдат под формата на концерт, инсталация или пърформънс, поясняват организаторите.

Едновременно с креативния процес различни теми от сферата на аудио-визуалните изкуства ще бъдат развивани и представяни чрез допълнителни лекции, дискусии и работилници. CAMP е международен фестивал, който предлага интерактивна лаборатория за музиканти, изпълнители, визуални и интердисциплинарни артисти. Събитието гостува на различни места из цяла Европа и свързва експерименталната електронна музика с визуалните и изпълнителските изкуства. Всяко издание на CAMP се провежда в различно пространство и в него участва различна група от международни артисти. Непознатите локации, свързаните с тях артистични измерения и креативният процес между артистите носят редица трудности, които отключват огромен творчески потенциал и стимулират интензивен международен диалог.

Концепцията на CAMP отразява хибридните измерения на дигиталната ера, в която импровизацията е ключова, а жанровете, медиите, техниките са по-преплетени от всякога.

Софийското издание на CAMP ще се проведе в сградата на Fabrica 126 (булевард "Мария Луиза" 126), където ще се срещнат 15 артисти от България и Германия.

Две са публичните събития, които предстоят в афиша на изданието:

1) Surprise Action Night (24 май, 18.30 ч.) - презентационно-дискусионен форум, който ще даде подиум на всички участници в тазгодишното издание да представят работата си.

2) Live Performances Night (26 май, 18.30 ч.) - финалът на събитието, който ще представи резултатите от съвместните творчески търсения на 15-те артисти под формата на аудио–визуални опити, смесени с танц, лирика и други вербални и невербални видове комуникация. Вечерта ще е експериментална, търсеща нови артистични форми на изразяване, които не се вписват в конвенционалните понятия, измерения, разбирания.

И двете прояви са c вход свободен.

Артистични директори на CAMP са Михаела Кавданска, Фрийд Деен и Томас Маос. Фестивалът се проумотира от Министерство на науката, изкуството и културата на Баден Вюртемберг.

Генералният мениджмънт е дело на Щефан Хартмайер и Мартин Манголд, а локален организатор e Alter Collective.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички