In The Mood: Концерт на студенти по поп и джаз изкуство


In The Mood: Концерт на студенти по поп и джаз изкуство

5213

Концерт с участието на студентите на професор д-р Стефка Оникян от катедра "Поп и джаз изкуство" към НМА "Проф. Панчо Владигеров" и Михаил Йосифов секстет предстои в Sofia Live Club от 20.00 ч. този понеделник, 22 май.

Изявата е резултат от съвместната творческа работа на няколко поколения музиканти, които любовта към музиката естествено събира. Стефка Оникян, певица с над 40 години активна концертна и звукозаписна дейност, която от 90-те години на 20-и век е и преподавател, и с отдаденост и радост споделя и предава опита си. Михаил Йосифов, който не се разделя със своя тромпет повече от 25 години, пише музика, аранжира, концертира у нас и по света (наскоро се завърна от поредното турне със световноизвестната американска формация Pink Martini, и вече се готви за следващото), а от няколко години и преподава. И 13 пълни с ентусиазъм, енергия, и, разбира се – с талант, певци, които тепърва навлизат във вълнуващия свят на музиката.

Идеята за концерта е на Стефка Оникян, която иска да представи младите таланти, с които работи. 13-те вокалисти са в различни етапи на своето обучение – някои са студенти първи курс, други са част от магистърската програма на катедрата по поп и джаз изкуство.

Програмата на концерта включва 19 песни, повечето от които аранжирани от Мишо Йосифов за съвместната работа на неговия джаз секстет със Сентиментъл Суингърс, Милица Гладнишка и Бен Крос. Сред композициите, които ще изпълнят младите певци, са суинг класиките "Tico, Tico", "Sing, Sing, Sing", "In Тhe Mood", красиви соул пиеси като "Ain`t Nobody" и "Blame It On The Boogie", както и любими български песни, сред които "Темпо, темпо" и "Боси времена".

Студентите от катедра "Поп и джаз изкуство" от НМА "Проф. Панчо Владигеров":

Божана Спасова
Далия Чорбаджийска
Златка Кантарджиева
Ицо Любенов
Йордан Марков
Кирил Методиев
Марияна Червенкова
Миглена Русева
Надежда Чернева
Наталия Тенева
Николай Стоянов
Славина Калканджиева
Хараламбос Пецинакис

И музикантите от Михаил Йосифов секстет:

Михаил Йосифов – тромпет
Атанас Хаджиев – саксофон
Велислав Стоянов – тромбон
Васил Спасов – пиано
Димитър Шанов – бас
Георги Марков - барабани

Билети по 12 лв./15 лв., за ученици и студенти - 5 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички