24 май обедини деца в изрисуването на 3D Street Аrt в Могилово


24 май обедини деца в изрисуването на 3D Street Аrt в Могилово

4863

Изписването на думи с перо и мастило върху пергамент и възстановяване на кирилицата на 3D Street Art бяха част от необикновената среща на децата с българската писменост, която MidalidareRock In The Wine Valley създаде ден преди 24 май.

Към събитието се присъединиха и медии, които споделиха емоциите на децата и отразиха красивите кътчета в долината на виното в Могилово. В "изрисуването" на кирилицата в 3D Street Art се включиха младите художници от СОУ "П. К. Яворов", Чирпан, и детско-юношеска студия за опера и балет Маргаритки при Държавна опера Стара Загора, които пресъздадоха кирилицата в триизмерни букви на алеите на винарната. Така азбуката ще посрещна утрото на празничния 24 май в пълния си блясък.

В оригиналния им вариант буквите бяха нарисувани от световноизвестния художник в 3D Street Art жанра Леон Кеер от Холандия през май 2016 като част от 3D фестивал с участието едни от най-добрите в света художници.

Събитието беше посветено на 24 май под надслов "Пази кирилицата!" и представи рок фестивала Midalidare - Rock In The Wine Valley с W.A.S.P, Doro, Gotthard и Udo Dirkschneider. Както MySound.bg нееднократно писа, рок фиестата предстои на 9, 10 и 11 юни.

Билетите са в продажба чрез мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, The Mall, книжарници "Ориндж", "Офис 1", Билетен център на НДК, "Технополис", Български пощи, както и на място в Мидалидаре. Цените на пропуските са:

За целия фестивал:
-    70 лева (редовна цена) - до 31 май
-    80 лева (last minute) - от 1 до 11 юни
Еднодневни:
-    50 лева (редовна цена) - до 31 май
-    60 лева (last minute) - 1 до 11 юни

Желаещите да са част само от Piraeus Battle Оf Тhe Вands ще трябва да заплатят 10 лева, за да видят изпълненията на младите банди.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички