Класацията Млади фолклорни таланти с гала концерт


Класацията Млади фолклорни таланти с гала концерт

4912

Гала концерт по повод ежегодния конкурс "Млади фолклорни таланти" ще се състои в Първо студио на Българското национално радио от 15.00 ч. този петък, 26 май, при вход свободен.

Събитието, което се организира от 17 години от екипа на предаването "Рано в неделя", ще бъде излъчвано на живо по програма "Хоризонт", а също и по интернет радио "Бинар".

На сцената в Първо студио ще се изявят деца от цялата страна на възраст от 3 до 18 години. Всички те са определени като най-добри изпълнители за 2016-а година в класацията "Млади фолклорни таланти" на предаването "Рано в неделя". Тя се провежда всяка неделна сутрин от 07.30 ч. до 08.00 ч., а слушателите на програма "Хоризонт" класират по три произведения. По време на гала концерта всички финалисти ще си партнират с професионалистите от Оркестъра за народна музика на БНР и с камерната група на Росен Генков.

Конкурсът "Млади фолклорни таланти" е основан от Олга Сагаева и Даниела Якова, а от 2011-а година водещи на събитието са Ива и Ева Валентинови, които, освен "гласове" на две от фолклорните предавания по програма "Хоризонт" – "Музикална шарения" и новото "Двуглас", са лауреати на първото издание на конкурса.

Много музика, усмивки, детски звън и красиви народни носии ще видят всички присъстващи на събитието, уверяват неговите организатори.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички