Акустично трио 3000 с концерт в афиша на Sofia GuitArt Festival


Акустично трио 3000 с концерт в афиша на Sofia GuitArt Festival

5322

Акустично трио 3000  - Цветан Недялков, Иван Лечев и Веселин Койчев  - големи български музиканти, китаристи на световно ниво, импровизатори от най-висока класа, легенди в родната поп, джаз и рок история, ще изнесат концерт във втория ден на Sofia GuitArt Fest, представяйки част от парчетата в предстоящия им албум в Sofia Live Club.

Наред с корифея Влатко Стефановски, родните музиканти ще се изявят в афиша на събитието вместо първоначално обявените Marinah и Chicuelo от Ojos de Brujo, известиха организаторите. Промяната се налага по логистични причини.  

В България триото вече е запазена марка, билетите за концертите на състава свършват бързо. Истинските ценители на живата музика оценяват изпълнителското им майсторство, което е постижение. А сцените в родината са тесни за възможностите на китаристите. На международния пазар и размахът, и силата им са по-големи. Престижът "български китаристи в листата на великите по света" също не е за подценяване. Факт е, че композитори и певци се отнасят с респект и уважение към уменията на Цецо, Иван и Веско.

Сцената събира тримата виртуози на случайна среща в Пловдив. Естествено, обединени от страстта към китарата и любовта към музиката, професионализма и всеотдайността в името на изкуството. Така се ражда Акустично трио 3000. Скоро се появява дебютният албум "Йо Хо" – на името на създателя на формацията – Йохан Девлетян. През 2012 дискът печели международната награда на независимия американски лейбъл Indi Аcoustic за най-добър инструментален албум на годината при тежка конкуренция от 600 проекта от цял свят.

Акустично трио 3000 се ражда случайно след покана за концерт от Йохан Девлетян, който решава да събере музикалните вкусове на тримата китаристи. Цветан Недялков свири в Ку-Ку бенд, Иван Лечев – един от основателите на ФСБ, в момента е  жури в "Гласът на България", Веско Койчев не е под  прожекторите, но биографията му на отстъпва от тази на неговите колеги. Той е член на легендарната формация Бели, Зелени, Червени и създател на първата група, която смесва фолклор и джаз у нас  - Джаз линия.

В момента тримата подготвят нов албум, част от който ще представят в рамките на Sofia GuitArt Fest 2017.

Билети на цена от 20 лева - в мрежата на "Ивентим" и 25 лева на място.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички