Мегазвездата Стинг с грандиозен концерт у нас на 15 септември


Мегазвездата Стинг с грандиозен концерт у нас на 15 септември

4722

Един от най-популярните британски музиканти, чиято успешна кариера продължава над четири десетилетия - Гордън Матю Томас Съмнър, по-известен като Стинг (Sting), ще изнесе концерт по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис" в столичната зала "Арена Армеец" на 16 септември.
 Талантливият композитор, певец, текстописец, актьор и активист, продал над 100 милиона от албумите си, пристига да презентира своя дванадесети солов диск "57th & 9th," издаден у нас от "Анимато Мюзик"/ Universal Music. През февруари тази година Стинг стартира световното турне 57th & 9th Tour. Всички концерти в Северна и Южна Америка, Мексико и Европа бяха разпродадени за отрицателно време. Отзивите на музикалните специалисти са повече от хвалебствени: "В сърцевината на това, което Стинг прави, е висш талант за писане на текстове, леещи се мелодии, дръзки ритми и изпълнени със смисъл текстове, предадени от музикален майстор, чието истинско постижение са изпълнения на възможно най-високо ниво. Това шоу заслужава почетен медал!", пише The Telegraph, Великобритания, а Alto Voltaje, Пуерто Рико, Коментира: "Стинг не е просто изпълнител, който прави шоу. Той е артист, който излиза, за да твори изкуство на сцената". Големият пробив на знаменития британец е през 1977, когато заедно със Стюарт Коупланд и Анди Съмърс сформира The Police. Групата издава десет успешни албума, печели шест награди "Грами" и две "Бритс" и е приета в Залата на славата на рок-ен-рола през 2003. В средата на 80-те Стинг поставя начало на соловата си кариера, ознаменувана с хитовете "Fields Оf Gold", "Englishman In New York", "Fragile" и "Desert Rose". Той печели още 10 награди "Грами", две "Бритс", "Златен Глобус", "Еми", има и четири номинации за "Оскар". Изявява се и като актьор в популярни филми като "Дюн" на Дейвид Линч, "Приключенията на барон Мюнхаузен" на Тери Гилиъм и "Две димящи дула" на Гай Ричи. Легендарният музикант подкрепя и различни организации в защита на човешките права и на горите, изнасяйки поредица благотворителни концерти.
След повече от десетилетие мълчание, през ноември миналата година Стинг представи своя дванадесети солов албум – "57th & 9th". Колекцията от 10 парчета разкрива широк спектър от музикалния и лирически талант на британската звезда – от първия шумен и наситен с китарни рифове сингъл "I Can’t Stop Thinking About You" до разтърсващата "Petrol Head" и звучащата като химн "50,000". Дискът, продуциран от Мартин Киршенбаум, е записан само за няколко седмици с участието на изключителните Доминик Милър (китара) и Вини Колайюта (барабани), барабаниста Джош Фрийс (Nine Inch Nails, Guns n’ Roses), китариста Лайъл Уъркмен и беквокалите на групата от Сан Антонио The Last Bandoleros.

След огромния успех при старта на турнето, Стинг ще превземе Азия и ще има участия на фестивали из Европа през лятото, а есента ще свири в избрани градове в Стария континент. Специален гост на британския гений е неговият син Joe Sumner. През последните пет години Джо гради успешна солова кариера заедно с изявите си като лидер на рок бандата Fiction Plane. С акустичната си китарата той твори страхотни парчета. Джо признава, че влияние върху него са оказали както баща му и The Police, с които често е пътувал на турне, така и Snoop Dogg. 

Билетите за концерта на цени от 70 лв. до 140 лева влизат в продажба от 2 юни в мрежите на "Тикетпро" и "Иветним", както и онлайн чрез www.Тicketpro.bg и www.Еventim.bg.


Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички