Иван Шопов и вокална група Авигея представят Канатица


Иван Шопов и вокална група Авигея представят Канатица

5347

"Мост между земното и неземното, материалното и духовното, човека и космоса."  От това черпи вдъхновение името на албума "Канатица", който ще бъде представен в Първо студио на БНР от 19.00 ч. на 2 юни. В него Иван Шопов и Авигея изследват огромно разнообразие от електронни жанрове, а преплитането на съвременния електронен звук с красивите и oтличителни фолклорни елементи намират изключително позитивен отзвук в публиката, водейки до създаването на албума.
Новата съвместна продукция, инициирана от мултидисциплинарния музикант, продуцент и диджей Иван Шопов създава мост между съвременната музика и  реалността на българския фолклор, в която границите не съществуват. Десетте композиции в нея съчетават вековното песнопение на българите,  съвременно звучене, китара, пиано, кавал, приказни вокали и  вдъхновение от българския фолклор. В албума вземат участие талантливите народни певици от Авигея - Сибина Раденкова, Александра Василева и Ралица Кирилова, както и музикантите Теодосий Спасов, Димитър Бодуров, Бурак Малчок, Стоимен Стоянов и Даян Куцаров.
"Душата на българина живее във вечността чрез народната песен. Желанието ни е да дадем на хората възможност да намерят своята идентичност, слушайки тази музика, която да звучи съвременно", споделя Иван Шопов. С името си албумът символизира връзката между миналото, настоящето и бъдещето, свързвайки ги в едно цяло. Канатицата е древен универсален символ, разпространен в редица различни култури, включително и по българските ширини. Думата се свърза с  "крилете" на безсмъртието. Канатицата е интерпретация на вечността, с преплетено женско и мъжко начало, символ на  връзката между миналото, настоящето и бъдещето, свързани в неразривно цяло.
Билети - на касата в Рекламно-информационния център на БНР, булевард "Драган Цанков" №4, и в мрежата на Еventim.bg и Тicketsbg.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички