Dub FX хедлайнър на второто издание на HippieLandia Festival


Dub FX хедлайнър на второто издание на HippieLandia Festival

6027

Магнетичният Dub FX, безспорен любимец на българската публика, ще оглави второто издание на фестивала HippieLandia 2017, представяйки последния си - четвърти, албум "Thinking Clear", чиято премиера се състоя през август 2016. Както е известно, фиестата ще се състои в парка на летище София на 23 юни. Бенджамин Станфорд, известен под псевдонима си Dub FX, е един от най-ярките представители на световната алтернативна музикална сцена. Роден в Мелбърн, Австралия, той стартира кариерата си като уличен артист и бързо се превръща във вдъхновение за безброй музиканти и фенове. Покорява света с характерната си loop station техника, с която създава музика изцяло от собствените си глас  и тяло, представяйки неповторима палитра от гласови и инструментални импровизации върху основа от отличителния си бийтбокс стил. За Dub FX музиката съществува, за да предава послание."So Are You", "Fake Paradise", "Thinking Clear" са само част от композициите, носещи идеята за мир, свобода, хармония и любов, чрез които музикантът се изправя срещу заробването на съзнанието от дигиталната реалност. Превърнал се в символ на уличната култура и изкуство, Dub FX ( на снимката) ще изпрати присъстващите на  HippieLandia Festival на едно същинско хипнотично пътешествие сред приказния декор на парка на летище София, обещават организаторите EventEaseDave Clarke, LSB & MC DRS и Gridlok са част от артистите, които ще се изяват на събитието. Фестивалът ще разполага с три сцени с различна концепция и музикална програма тази година. Освен Dub FX, на главната сцена ще се представят родният продуцент Иван Шопов и вокална група Авигея, белгийската новоизгряваща звезда Poldoore, Future Sounds Оf Sofia, представяйки специално шоу по случай 5-годишния си юбилей. Феновете ще посрещнат изгрева с едни от най-големите имена на британската дръм-ен-бейс сцена – LSB и MC DRS.

За любителите на качествената техно музика, организаторите са предвидили специална сцена, на която акцент ще е сетът на Dave Clarke. Редом до него ще се качат френският електронен гигант Zadig, а с помощта на Институт Сервантес в програмата ще вземе участие испанският продуцент Tensаl. Партито ще открие ексцентричната австрийка с бразилски произход Joyce Muniz, чието гостуване е със съдействието на Австрийското посолство в София.  Родният талант от Троян и един от най-популярните и успешни басс продуценти в света - Cooh/ Balkansky/Ivan Shopov ще има своя собствена сцена, посветената на дръм-ен-бейс направлението и неговите подстилове. На Cooh Base Stage ще се качат холандeцът Gridlok да представи чисто новия си албум - Z3R0 H0U2, с който оглави класациите само преди 2 седмици. Предстои среща и с ектравагантния германец със сребърна усмивка и безкомпромисна селекция -  The Panacea и с новите надежди на българската басс сцена –D-Mental и Soulnd, който освен в България се е изявявал в Ню Йорк, Румъния и Гърция заедно с DBridge, Dub Phizix & Strategy, Commodo, Amit, Marcus Intalex, Icicle, Skeptical, Rockwell, SpectraSoul, V.I.V.E.K., Vicious Circle, June Miller, RSD, Bredren, Prolix, Teebee & Calyx, Radikal Guru & Cian Finn, Alpan Aytekin, True Nature, YOLA Monster, UNCO, Imaginary Friend, Disphonia, Scalade, Duckem, Iration Steppas, Jazzsteppa, Vibration Lab, Scratch Perverts и други. Сутринта ще е посветена на хардкор сета на Joy.

Специална хамак зона за релакс и почивка ще бъде изградена между сцените благодарение на coBuilder- официален партньор на фестивала. Това е международна компания, която създава единствени по рода си софтуерни продукти в сферата на данните и дигиталното строителство. Като ценител на иновацията и оригиналността във всеки аспект от дейността си, тя се грижи за незабравими преживявания на своя екип и участието му в HippieLandia Festival го потвърждава. Научете повече за coBuilder на:  http://cobuilder.co.uk/  

Билети: "Ранно пиле" на цена от 33 лв. само в магазин "Яко" (ул. "Граф Игнатиев" 43) - в безистена до Subway на Попа)  Онлайн пропуски от 35 лв. дирекно тук. Стандартни билети от 35лв. в цяла България - чрез мрежата на Ticketportal.bg и в НДК, ОМВ, "На тъмно" и книжарници BooktradingHippieLandia Festival Official Facebook:

https://www.facebook.com/HippieLandiaMusicFestival/

Dub FX Official Website:

http://dubfx.com


Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички