Орлин Горанов и Теди Кацарова част от BG Music Festival 2017


Орлин Горанов и Теди Кацарова част от BG Music Festival 2017

5308

Един от най-обичаните и уважавани български певци на всички времена – Орлин Горанов, ще подкрепи първия български фестивал за нова модерна авторска музика – BG Music Festival.

Както е известно, той ще се проведе в Сандански на 9 и 10 юни.

Орлин Горанов ще има нелеката задача да оценява всичките 21 песни и техните изпълнители в конкурсната програма. Изпълнителят на "Светът е за двама" ще е председател на 7-членното фестивално жури, което ще присъди престижните I-ва, II-ра и III-та награда. Известният с оптимизма и толерантността си харизматичен певец не за първи път подкрепя млади таланти и журира техни изяви. "Благодарим на г-н Горанов, че прие нашата покана за председател на журито! За нас е чест изпълнител от такъв ранг и такава класа да е част от BG Music Festival!“, споделят организаторите от BG Music Channel. Една от най-харесваните поп изпълнителки у нас – Теди Кацарова, също се включи в програмата. До последно организаторите пазеха в тайна името на чаровната певица,  чийто кадифен глас е разтопил не едно сърце. Тя ще зарадва гостите в Летния театър и зрителите пред малкия екран по време на галавечерта на 10 юни. Освен хитове си, Теди ще представи и своята актуална песен. Другите специални гости същата вечер са Гери-Никол, дует Авеню и Кристо. Тогава ще бъдат обявени и победителите, избрани сред 21 финалисти, които ще се представят изпълненията си по време на конкурсната вечер – 9 юни.

Въпреки че това е първото издание на фестивала, интересът към него е много голям. Композициите, подадени за участие, са общо 107 на брой в стиловете поп, рок, хип-хоп, ар-ен-би, денс, клубен, електронен и всички останали стилове и подстилове в комерсиалното музикално изкуство. Произведенията от български композитори са 55, а от балкански автори - 52. Правилникът допуска участието на чужди автори, стига поне един от творческия колектив, създал музикалното произведение, да е български гражданин.
 Oрганизатори на събитието са BG Music Channel, Music Media Cluster и община Сандански. Билети за събитието може да намерите в мрежата на Eventim.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички