Откриват Хип-хоп зала на славата в Харлем


Откриват Хип-хоп зала на славата в Харлем

4845

Хип-хоп зала на славата предстои да отвори врати догодина.

Вече е осигурена сграда, в която да бъде осъществена идеята на екипа за музей, хотел и концертна зала, посветени на родения в Ню Йорк жанр, предадоха световните агенции.

Организаторите съобщиха, че дават началото на кампания по събирането на 150 млн. долара, необходими да се отвори първата сграда от комплекса през февруари следващата година. Тя ще представлява музей, кафене и магазин за сувенири. Спечелен е търг за мястото на 125-та улица в Харлем - квартал, който в продължение на години е център на афроамериканската култура в града.

Идеята за Хип-хоп зала на славата е заимствана от сходната Зала на славата на рок-ен-рола, в която всяка година влизат артисти, допринесли за развитието на музиката в световен мащаб. Тя е основана през 1983. Комплекс, посветен на нея, отвари врати в Кливлънд през 1995.

"Кливлънд е дом на Рок-ен-рол залата на славата, а Харлем ще е мястото за седалище на Хип-хоп залата на славата", се казва в изявлението на инициаторите.

Целият комплекс, който трябва да бъде построен, ще представлява 20-етажна сграда, включваща петзвезден хотел, телевизионно студио, концертна зала, ресторант и други атракции, които трябва да привличат около 1 милион туристи годишно.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички