Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Прецакай всички и бягай


Прецакай всички и бягай

5068

"Албума "Fеar" ("Страх") го правихме повече от 3 години, но някои от текстовете са по-отдавна – разказва Steve Hogarth, певецът на британската прогресив рок група Marillion, – съчинявахме го в нашето студио, докато репетирахме между представленията. Това е нашият 18-ти албум. Ние сме в период, когато аз лично не зная още колко албуми ще направим, затова реших, че е време "да вдигна всичките си знамена на мачтите" и да кажа нещата, които според мен са важни, вместо да напиша някоя любовна песен. И така, свирихме ние всеки ден, минаваше седмица, после месец, даже няколко години, като непрекъснато качвахме на платформата SoundCloud онези фрагменти, които ни харесваха. Разполагаме със свой акаунт на SoundCloud и всеки от групата слагаше в отделна папка любимите си неща, а после се събирахме и ги пресявахме. Пълното заглавие на албума е "F… Everyone And Run" ("Прецакай всички и бягай"). Това е стих от песента "The New Kings" ("Новите крале"), която е реакция на последната финансова криза в световната икономика. Повечето от думите витаеха в мен в продължение на три или четири години, и това е реакция на протест срещу онези, които ни доведоха до тази финансова катастрофа, те изведнъж подадоха оставки и си тръгнаха спокойно с огромни бонуси, платени от банките, които разориха. И нима е честно това, че за малкия човек останаха само счупените парчета? При нас във Великобритания две или три банки бяха национализирани и данъкоплатците след това колективно трябваше да поемем техните дългове, които не ние създадохме, докато изпълнителните директори на същите банки се разхождаха без много да се шуми в Монако, станали страхотно богати. Така че, ако някой трябваше да каже всичко това, се оказа, че този някой съм аз. В моите текстове се говори също така за руските олигарси – продължава Steve Hogarth – за милиардерите, които изкупиха Лондон, Женева, Монако, както и нашите футболни клубове. В западните демокрации правим компромиси с големите пари, които влияят със своите корпорации върху политическите системи за управление в свят, който все повече функционира върху философията "Всеки за себе си". Примерите са във вестниците всеки ден, имам чувството, че се доближаваме до някакъв дълбок обрат в света - необратима политическа, финансова, хуманитарна и екологична буря. Силно се надявам да греша. Бих искал моят Fear (страх) от това, което "изглежда" се приближава, да е точно това, а не страх от това, което "е" готово да се случи. В албума обаче има не само това, ще откриете текстове за моите деца, за баща ми, който почина неотдавна, за нашите невероятни фенове, за силата на красотата, но и за изгубената любов, за изневярата“ – завършва фронтменът на знаменитата формация.
 "Надявам се хората да отделят време да се вслушат в този албум, ние вложихме много усилия в него и има отделни моменти, които ще чуете за първи път в наши композиции. Трябва да го преслушате няколко пъти, поне четири, преди да започнете да забелязвате тези моменти", добавя пианистът Mark Kelly. По традиция дискът е финансиран от феновете на Marillion чрез уебсайта PledgeMusic и след появата си на 23 септември 2016 повтаря най-високото им 4-то място в музикалните класации на Обединеното кралство за първи път след 1987 (тогава с "Clutching Аt Straws" и Fish).  "Fear" ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР в събота, 10 юни, след новините в 21.00 часа.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички