Il Volo ще ни разкрият магията на Тримата тенори


Il Volo ще ни разкрият магията на Тримата тенори

4962

Световноизвестното трио Il Volo (Полетът) ще пее у нас в зала 1 на НДК от 20.00 ч. на 30 юни.  Организираният от "БГ Саунд Стейдж" концерт е част от световното турне на италианците, посветено на легендарните тенори Пласидо Доминго, Хосе Карерас и Лучано Павароти.  На сцената заедно с триото ще бъде цял симфоничен оркестър.
Пиеро Бароне, Иняцо Боскето и Джанлука Джинобле са истинско явление на съвременната музикална сцена. Макар да не са достигнали третото си десетилетие, гласовете им далеч надхвърлят възможностите на техните години. С изпълнения на английски, италиански и испански, те ни карат да погледнем на класическото оперно изкуство по нов начин. Триото твори в пресечната точка между  традиционна опера, поп музика и класическа симфония, който придобива популярност под термина "поп опера".
Славата на младите музиканти избухва по света през 2015, когато печелят наградата на Сан Ремо с песента "Grande amore". В родината си тримата са познати от 2009 от телевизионното шоу "Оставям ти една песен", в което участват поотделно още като тийнейджъри. С тяхната кариера се залавя известният италиански продуцент Микеле Торпедине, дал шанс преди време на Андреа Бочели. И само за няколко години със своите уникални гласови данни и сценично обаяние Il Volo покориха многомилионна аудитория и си създадоха статут на световни мултиплатинени изпълнители.
С настоящото си турне те отдават почит на най-голямото си вдъхновение – тримата тенори. Грандиозният им концерт "Una Notte Magica - A Tribute to the Three Tenors", е реализиран заедно с Пласидо Доминго и представен на прочутия площад "Санта Кроче" във Флоренция. Българските зрители ще се потопят в уникалната атмосфера на това изключително събитие.
"Иска ни се да припомним онзи незабравим концерт в римския театър Teatro delle Terme di Caracalla, състоял се преди 26 години, и заедно с това да дадем възможност на зрителите да приживеят това музикално приключение отново и отново", казва Пиетро Бароне.
Il Volo са пяли на една сцена с Барбра Стрейзънд, Селин Дион, Джош Гробан, Ерос Рамацоти, Пласидо Доминго. Сред почитателите им са и Ролинг Стоунс, които публикуваха на страницата си техни акапелни изпълнения. Триото има две номинации за "Грами" и пет студийни албума, като повечето от тях са платинени.
Концертите им са на такива големи сцени като "Арена ди Верона", "Ройл Албърт хол", "Карнеги хол" и други.
Билети за "Una Notte Magica - A Tribute to the Three Tenors" на цени от 50 до 150 лева се продават в мрежата на "Ивентим".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички