Софийска премиера на книгата АДdicted от Петър Чухов


Софийска премиера на книгата АДdicted от Петър Чухов

4987

Новата стихосбирка на Петър Чухов "АДdicted" ще бъде официално представена в Литературния клуб на Столичната библиотека от 19.00 ч. тази сряда, 14 юни.  

За книгата, която излезе в каталога на ИК "Жанет 45", ще говорят доц. дфн Пламен Дойнов, нейният редактор Марин Бодаков, както и художникът оформител Кирил Златков. Ще има и авторско четене, съчетано с музикална картина, подготвена от Иван С. Вълев (LaText).

"АДdicted" продължава посоката от предишната книга на автора – "Сбогуване с нарцисизма" – и събира както съвсем кратки, така и по-дълги текстове. Отново доминира атмосферата на несбъднатост, болезнено очакване, съмнение и скептицизъм, но това, което прави впечатление, е, че основното болкоуспокояващо лекарство, характерно за досегашната поезия на Чухов – иронията – тук е в по-малки дози. Като че ли поетът най-после е добил смелостта да се срещне лице в лице с вездесъщността на загубата, липсата и неосъществеността, да се опита да ги преживее, вместо да ги приспива и отбягва.

Резултатът е една болезнена книга, която не спестява нищо както на автора, така и на читателите си, но след нея остава усещането за пречистеност и странен оптимизъм.

Столичната библиотека е на площад "Славейков" № 4.

https://www.facebook.com/events/349496042132336

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички