Стари градски песни на нов глас от Ралица Бежан


Стари градски песни на нов глас от Ралица Бежан

5568

Истински празник на софийския дух, съживяващ корените на старата градска култура, предстои в City Mark Art Center на 17 юни.

Пеещата актриса Ралица Ковачева-Бежан ще съживи незабравими имена, които са били и все още са част от атмосферата на всеки столичен дом с традиции. Концертът "Незабравимите" ще възкреси старата романтика в стилистиката на кабарето чрез приятен микс от актьорска игра, познати песни, изсвирени с модерни аранжименти, танго и суинг танци. Както MySound.bg вече писа, проектът е вдъхновен и в памет на бащата на Ралица Бежан - Георги Ковачев, изключителен музикант, акордеонист и пианист от близкото минало. Успешен и обичан импресарио, работил с имена като Тодор Колев, Леа Иванова, Орлин Горанов, Астор, Васил Петров, Камелия Тодорова и много други.

Мелодии от 30-те до 70-те, изпяти от Аспарух Лешников, Дуо Нове, Леа Иванова, Ирина Чмихова, Лиана Антонова, Мими Николова, Стефан Воронов, Емил Димитров, група Домино, Тодор Колев и други, сега ще бъдат представени от Ралица Бежан - вокал, Калин Жечев – пиано и вокал, Димитър Сираков – контрабас, Добромир Николов-Доби-саксофон и кларинет, Ивелин Иванов - акордеон, Йордан Николов – ударни. Водещ на събитието ще бъде актьорът Георги Грозев.Той  ще излезе като герой от филма "Кабаре", ще води действието като разказвач и конферансие. Току-що завършилите актриси Гергана Цакова и Теодора Рашед ще пеят, танцуват и участват в атрактивни етюди с кукла и без. Ралица Бежан ще пресъздаде образа на вечната жена, търсеща, влюбена, щастлива, нещастна. И всичко това в търсене на голямата любов.

Публиката ще се докосне и до осъвременения чар на суинг културата и страстното танго, с танците на професионалистите от Lindy Hop Bulgaria. За атмосферата ще се погрижи и художник по костюмите и декора Адриана Найденова. За ценителите на фотографското изкуство ще има интересен паралел между "Стара София" и съвременна София, като лицето на столицата от новия век ще бъде показано от талантливата млада фотографка Елина Нинова, която ще представи и изложба "София-неотмината красота".

Специален комплимент към гостите ще направи изба Four Friends и за всеки ще има по чаша бяло вино.

Концертът "Незабравимите" е част от по-голям едноименен проект, включващ поредица от събития, които имат за цел забравените български шлагери да придобият нов облик посредством съвременни аранжименти и нестандартен актьорски поглед и да дадат възможност на младото поколение българи да се докоснат до родната "винтидж" култура. Както и да зарадва почитателите и познавачите на тези песни.  

Лице на "Незабравимите" е Ралица КовачеваБежан – певица и актриса с множество роли в театъра и музикални  изяви. Ралица е възпитаник на НАТФИЗ. През 1997 завършва висшето си образование със специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър" при проф. Крикор Азарян, доц. Тодор Колев и Николай Поляков. Лицето ѝ е познато от множество реклами, кино и телевизионни продукции ("Стъклен дом", "Столичани в повече", "Къде е Маги", руския сериал "КурортнЫй Роман" и много други.)
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички