Ивайло Диманов тръгва на турне с китара и Колумбарий


Ивайло Диманов тръгва на турне с китара и Колумбарий

4783

Ивайло Диманов, който е пял с Ал Бано, Ромина и е свирил с китарата на Окуджава, ще представи новата си стихосбирка "Колумбарий за птици и мъртви илюзии" в Бургас, Стара Загора, Пазарджик, Пловдив и Хасково.

Турнето започва от Пазарджик. Първият концерт за хорей, китара и колумбарий ще е на в Клуба на писателите от 15.00 ч. на 20 юни, а от 18.00 часа Диманов ще гостува в Радио Пловдив. Десетата му книга ще бъде представена и в Хасково на 21 юни от 18.00 ч. в зала "Хасково" на Общинския съвет, в Стара Загора – в четвъртък, 19.00 часа. - Радио Стара Загора и в Бургас – на 23 юни, 19.00 ч. в зала "Петя Дубарова" на Морското казино. Входът е свободен.
 
Авторът сподели, че чака с нетърпение срещата със своите приятели и почитатели. Освен на стиховете, публиката ще може да се наслади и на песните от последния му албум, които бардът ще изпълни на презентацията.

Официалната премиера на "Колумбарий за птици и мъртви илюзии" бе в НДК през март. С успех минаха изявите София, Велико Търново, Габрово и Русе. В книгата поетът от София е поместил 60 от новите си стихотворения. Писани са и в трудни, и във весели мигове. Някои са родени в Клиниката по лъчетерапия, където Диманов е придружавал майка си. Други пък са писани в Бруклин, Чикаго, Париж, Брюксел, любимия му Созопол.

За заглавие е избрана метафората в древнолатинската дума колумбарий, която означава едновременно къщичка за гълъби и дом за нашите души.

"Всички мечтаем един ден, когато си отидем оттук, да полетим като птиците. Надеждата, че някъде отвъд мечтите ни може би ще се случи нещо хубаво, свързва стиховете в сборника", споделя авторът.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички