Борбата за душата на Jonny Lang


Борбата за душата на Jonny Lang

4867

Седем години след награждаването с отличието Grammy през 2006 певецът и китарист Jonny Lang не издава нова музика. И това се оказва обяснимо: детето чудо, което на 16 години смая света с дрезгавия си глас и свиренето на китара през 1997, се оженва и отглежда 4 (!) деца.

Заедно с продуцента Tommy Sims, който продуцира и е съавтор на Eric Clapton за албума "Change Тhe World" (също отличен с Grammy), се заемат с нов проект.

Jonny споделя в интервю: "В песните ще откриете голяма част от това, което съм преживял чрез музиката и в живота през последните години. Това са текстове, в които ще откриете реалния живот и моите борби по един или друг повод, затова акцентът е върху вокалите, а не върху китарените сола. Някой ден ще направя албум с традиционен блус, но сега нямах конкретни планове в какъв стил да композирам, музиката и текстовете ми идваха отвътре и аз само ги регистрирах. Тъй като правех албума седем години, той се получи с доста различна стилистика, следващия път ще се опитам да съм по-стегнат. Аз съм дълбоко вярващ човек и смятам, че Божието вдъхновение ми носи баланс в живота. Връзката ми с Бог винаги ще бъде най-важната част от моя живот и мисля, че се долавя в песните, които пиша. Тя винаги ще ме вдъхновява, защото е нещо, което е част от мен, така че предполагам, че може да се види или прочете в текстовете, които пиша. В песента "Борба за моята душа" например говоря за нещата, които ни се дават от Бог, за това, че сме родени и в някакъв момент от живота ни стигаме до кръстопът, където трябва да решим какво да правим през останалата част от живота ни. Всеки от нас може да преодолее бъркотиите около себе си и да продължи борбата за душата си. Аз получих благословение и баланс чрез семейството си, но ако съм честен, първата една-две години ми бе адски трудно, но самите деца бяха такова очарование, че ме накараха да погледна на света по друг начин", завършва музикантът.

Албумът "Fight For My Soul" ще бъде представен в предаването "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР тази събота, 24 юни, след новините в 21.00 часа.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички