ON! Fest 2017 в София този уикенд


ON! Fest 2017 в София този уикенд

5127

Както MySound.bg вече писа, 24 и 25 юни са датите, на които в София ще се проведе възроденият ON! Fest.

Предстои събитие, което ще зареди столичани и техните гости с огромна доза адреналин за един наистина силен и незабравим старт на лятото. Очакват ни музика, танци, графити, паркур, фрийрън, лонгборд, слаклайн, въздушна възглавница, дрифт, аниме, манга, компютърни и настолни игри и много награди.

48-часовият маратон ще се състои "Интер експо" център. В наситената си двудневна програма фестивалът за градска култура ще събере на едно място феновете на компютърните и настолните игри, последователите на манга и аниме културата, феновете на екстремните спортове, музиката и графитите в градска среда и всички, желаещи да пробват по нещо ново. Разделен тематично по зони, ON! Fest предлага на всекиго по нещо и отваря нови врати за любопитните. ON! Sport зоната кани всеки посетител да вкуси адреналина от екстремните спортове в градска среда като се пробва в някоя от многото дисциплини: скачане върху въздушна възглавница, балансиране върху лента, опъната над земята, танцови стъпки върху лонгборд, луупинги от място и много други. Зрелищно шоу и майсторски класове с една от най-прогресивните паркур и фрийрън групи в света - Storror от Великобритания, очакват посетителите на тази зона. Те са тук и за да представят най-новия си филм, документиращ невероятните им приключения по покривите на азиатски небостъргачи – Roof Culture Asia, силноочакван от общността по света и у нас. Заедно със Storror, уроци за начинаещи и напреднали, ще дава и Илко Илиев от Freerun BG, добил популярност покрай голямата награда от Ню Йорк за филма, заснет с дрон 2DRun.

Брейк танци, състезания и уроци с гости от Украйна и Полша, бодиарт и графити конкурси и целодневно музикално Block парти на открито са на разположение на посетителите в ON! Street зоната. За всички, изкушени от бързите скорости, в тази зона е и двукратният европейски шампион по дрифт Алекс ЯзовМатрицата. Той, заедно с колегите си от Mirafiorri team, ще представят невероятното авторско шоу "Дрифт анархия", а късметлии ще могат да се возят с тях в дрифт автомобила. Почитателите на компютърните игри могат да мерят сили на високотехнологични машини в отворени турнири на площ от над 4500 кв.м. по FIFA 17, Hearthstone, Dota 2, LoL, CS:GO или да срещнат най-добрите от югоизточна Европа, пристигащи у нас за най-значимото първенство по еспорт в региона, на което България е домакин – ESL Southeast European Championship с общ награден фонд от 10 000 евро. Към мегафенщината по въображаемия свят на игрите към ON! Gaming зоната се добавят и 200 маси с най-хитовите заглавия сред настолните игри, сред които безспорните бестселъри Dixit, Игра на тронове, Каркасон, Кодови имена, Концепт, Катан и много, много други.  

Над 200 превъплъщения в герои от комикси, книги, филми и игри, вдъхновени от японската поп култура ще могат да видят посетителите на фестивала на най-голямото събитие за манга и аниме култура в България – форумът на "Анимес Експо", който се провежда на ON! Fest в ON! Anime зоната. Специален фотокът дава възможността на всеки изкушен да се озове виртуално в магичния свят на игрите, а уроци по изключително нашумелия, съвременен стил в корейските танци, кей-поп, предлага на любопитните нови умения на сцена. Азия гостува на София и със специални фен продукти като бенто боксове – специални японски кутии за обяд и мистери боксове – кутии с изненади микс. Световен и вицесветовен шампион по косплей от Италия, Индонезия и Бразилия пристигат у нас да избират най-внушителното българско превъплъщение, което ще изпрати щастливеца на най-значимия и голям форум по косплей в света – Japan Expo 2018, провеждащ се в Париж идната година. Лекции и демонстрации за изработка на специални атрибути към костюмите като брони, оръжия и корони, умни трикове при грима и прическите, както и актьорско превъплъщение и изпълнение на сцена придружават двудневната програма на фестивала.

За културния феномен на влогърството или как за 24 часа се правят 50 000 гледания на собствено авторско клипче в Интернет ще ни представят най-силните в тази област в България – момчетата от ПАКТА. Освен да споделят опит, разкажат своята вълнуваща история и да отговарят във видео в реално време на предизвикателства от публиката, те ще честват и своя втори рожден ден, стремейки се да бият своя собствен рекорд от 3 000 гости за първия си рожден ден. Отворена сцена и за нови таланти във влогърството предлага ON! Fest в новосъздадената си ON! Tube зона.

Уникална дръм-машина, която се активира и създава музика под стъпките на брейк танцьори; уроци по Dj продуциране; VR графити; гийк сцена с музикални изпълнения по теми от игри и много награди очакват посетителите на адреналинния уикенд в София. Професионалната конференция Game Dev Summit, също част от програмата на ON! Fest, среща разработчиците на видеоигри в България с инвеститори, създатели и търсачи на таланти от цяла Европа. В специалния сегмент "Games Made In Bg" могат да се видят над 20 студиа, работещи в сектора у нас, а Каталин Бунариу от румънския акселератор за гейм разработчици Carbon ще сподели ценен опит за това как независимите разработчици да развият проектите си до успешни продукти.

Beyond Fun (Отвъд забавлението) е мотото на тазгодишното издание, а организаторите обещават да отведат присъстващите отвъд всичко, което са преживявали досега.

Пълната програма на събитието може да следите тук: http://onfest.org/program.php

Билетите за двудневния фестивал за градска култура са в предварителна продажба тук: http://onfest.org/tickets.php.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички