Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

A to JazZ 2017 – много повече от джаз


A to JazZ 2017 – много повече от джаз

5217

Обратното броене до срещата на мелманите с А to JazZ 2017 започна. Както е известно, събитието предстои в столичния Южен парк II между 7 и 9 юли, а подготовката тече с пълна сила и ентусиазъм. Освен качествената музикална програма, проявмата ще предложи разнообразие от активности, като пъстрия арт-базар, специалния A to JazZ & Rush щанд с официален мърчандайз, детска образователна програма A to JazZ Kids и вълнуващи джем сешъни, които традиоционно се провеждат всяка вечер след фестивалната програма.  Няма как да объркате арт-базара на А to JazZ, защото той се отличава с най-пъстрите и креативни творчески идеи, дело на български творци и концептуални марки. И тази година базарът ще събере разнообразие от изложители, предлагащи на всеки възможност да отнесе със себе си цветно късче преживяване. Най-верните фенове на фестивала пък могат да намерят специалния A to JazZ & Rush щанд, на който ще се предлага официалният мърчъндайз на събитието, изработен от италианския дизайнер Марио Гуалиели, познат на аудиторията като Brus.  Следвайки една от основните мисии на проявата - a именно възпитание на децата и младежите в една по-добра музикална и емоционална среда, ще се проведе oбразователната програма A to JazZ Kids. Най-малките любители на музиката ще имат възможността да опознаят основите на това изкуство, като ритъм и мелодия, облечени в забавни детски игри, приказки и истории. Програмата ще включва интерактивния концерт "Приказки за джаза", в който ще бъде представена историята на джаза, най-популярните инструменти в него, тяхната технология на звукоизвличане, както и много интересни и популярни джаз пиеси. Заедно с това, ще бъде представен и уъркшопът "Латино джаз", който ще запознае децата с появата на едно от най-популярните течения в джаза, съпроводено с много танци и игри.
Разбира се, няма как да подминем и традиционните джем сешъни, които са неизменна част от А to JazZ. Тази година Havana Club Jam Sessions ще се проведат след края на всеки фестивален ден от 23.00 часа на открито в бар Caché, който се намира в непосредствена близост до фестивалния парк. Водещите на музикалните вечери ще са българските джаз звезди Михаил Йосифов, Вили Стоянов и Димитър Льолев, като към тях ще се присъединят Стоян Янкулов - Стунджи, Васил Спасов, Наско Попов, Митко Шанов, Борислав Петров и Милен Кукошаров. Всички те ще се впуснат в една вълнуваща музикална импровизация, в която смело ще предизвикват в джазово надсвирване хедлайнърите на A to JazZ.  Фестивалът се организира с подкрепата на фондация "Америка за България", Министерство на културата, посолствата на Кралство Испания и Република Словакия и е част от Календара на културните събития на Столична община. Негов почетен патрон е г-н Елен Герджиков – председател на Столичния общински съвет.  Повече информация, детайли и новини около фестивала - на http://www.atojazz.bg/ и Фейсбук страницата на събитието.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички