Hills Оf Rock очаква над 12 000 души в Пловдив този уикенд


Hills Оf Rock очаква над 12 000 души в Пловдив този уикенд

4870

Над 12 000 души се очакват в Пловдив този уикенд. Това стана ясно от специалната пресконференция с участието на Иван Несторов от организаторите на Hills Оf Rock "София Мюзик Ентърпрайсис" и Кирил Велчев изп.-директор на фондация "Пловдив 2019". Те представиха пред журналисти концепцията за настоящото и за следващите две издания на фестивала, част от програмата на "ПловдивЕвропейска столица на културата 2019". Hills Оf Rock ще отвори врати за повече от 12 000 души, а над 500 човека участват в организацията на събитието, което ще се проведе в градската  Гребна база на 30 юни и 1 юли. "Помагаме си активно с фондация "Пловдив 2019", за да може този фестивал да стъпи на здрава основа и да продължи да съществува и след 2019,   като с всяка година ще повишаваме качеството и на групите и на самия фестивал. От следващата година Hills Оf Rock ще попадне и в елитния списък на Европейската фестивална асоциация", обеща Иван Несторов. 
Фестивалът отваря врати от 17.00 часа. На специално обособена зона фенове на къмпинга ще имат възможност да разположат повече от 150 палатки. Пропускателният режим на събитието ще се осъществява с предварително закупени билети, като на място ще бъдат раздадени гривни според типа закупен билет – едно- и двудневни. В зоните за напитки, храна и рекламни артикули закупуването ще се осъществява със специална карта, в която всеки желаещ може да заложи определена от него сума. Местата за зареждане ще са разположени непосредствено след входа, разясниха още организаторите. 
Ейми Лий от Evanescence – голямата звезда на първото издание 
Както MySound.bg вече писа, легендарната рок и метъл група от Арканзас ще оглави фестивала, а забележителната вокалистка и основател на групата Ейми Лий (на снимката) вече подготвя своя сценичен тоалет – няколко специални рокли, изработени по неин модел. Ейми e известна със своята страст към дизайна на дрехи и активно взима участие в създаването и изработката на своите сценични костюми. "Дрехите, които нося по време на своите концерти,  са доста различни от тези, с които се обличам в своето ежедневие. Но ми харесва да имам своя собствена линия облекла и да разгръщам въображението си", сподели изпълнителката пред български журналисти. Една от големите мечти на вокалистката e създаването на собствен бранд, по който тя вече работи активно. Част от дрехите, които е създала Ейми, ще видим в пълния им блясък и на сцената в Пловдив този петък, 30 юни. В афиша на събитието са още  Guano Apes, Three Days Grace, Epica и още над 25 групи.
Всички типове билети за фестивала и за къмпинг зоната може да закупите от OMV, The Mall, билетен център НДК, билетната каса пред община Пловдив, магазини "На Тъмно", както и онлайн на Eventim.bg и TicketPro.bg, както и на място.
Фестивалът ще се реализира ежегодно и е част от програмата на "Пловдив – Европейска столица на културата 2019".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички