Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Hills Of Rock 2017: Адска жега с вкус на рок и метъл

03.07.2017   Десислава Мирчева
Evanescence

12 000 души, 43 градуса, 3 сцени, 32 групи, стотици литри бира...

По-точно, кратко и ясно не мога да опиша първото издание на фестивала под тепетата – Hills Of Rock. В два от най-горещите дни тази година видяхме от близо за първи път Ейми Лий (Evanescence), Three Days Grace, имахме трета среща с прекрансата Санда Насик и Guano Apes, и поредна с Epica. Невероятната жега не спира феновете на едни от най-добрите готик метъл и рок групи в последните две десетилетия да се се видят "очи в очи" с тях.

Гребната база в Пловдив се пълни още от ранния следобяд, в петък (30 юни). Очакванията на организаторите са за 12 000 души първата вечер. Поне влзането в зоната на фестивала става бързо и не дълго и изпотително. Веднъж стъпили на територията на гребната база имаме право да си избираме между трите сцени – всяка със свой собствен музикален стил и звучене, Hills Of Rock: Главна сцена (Main stage), Световна сцена (World Stage) и Алтернативна сцена (сцена "На Тъмно"). Докато публиката още се събира и предпочитада се спасява от жегите под чадърите на дървените маси и пейки с ледена бира в ръка, на трите сцени постепенно набират обороти изпълненията на талантливи български банди. Krossfire видимо има стотици фенове в родния си град, защото не един посетител носе тениска с тяхното лого. Sеvi пък вече са утвърдено име и енергичната Светлана Близнакова и нейните момчета с лекота вдигат настроението на няколкостотин смелчаци, струпани пред оградите, които аплодират и подскачат на парчета като "The Саll" и "Dont Hesitate".

Към 19.00 ч. на главната сцена се появяват първите гости от чужбина - Imminence. Черните им дрехи не подобрявт положението с изгарящата пловдивска жега, но вокалистът Eddie Berg изстрелва един след друг хитове: "Diamonds", "Broken Love" и "This Is Goodbye". Следващите герои са Raveneye. От момента, в който стъпват на сцената "Hills Of Rock", неуморно забавляват сгъстяващата се публика с нешлифован гаражен рок, част от носталгичната вълна по 70-те години. Бандата съществува едва от 3 години, но демонстрира завидна музикална спойка и самочувствие. Raveneye и публика са заедно в интерактивното и позитивно шоу.

Малко след 21.00 часа под прожекторите са Еpica, едно от големите и утвърдени имена, покорили стотици световни сцени с многопластовия си симфоничен м