100 рок групи в грандиозно шоу на стадион Васил Левски


100 рок групи в грандиозно шоу на стадион Васил Левски

5887

Националният стадион "Васил Левски" ще бъде домакин на най-голямото рок събитие у нас тази година.

Спектакълът, наречен Rock In Bulgaria, ще се състои от 17.00 на 22 септември, петък.  Идеята на организаторите е всички да свирят и пеят като една банда в подкрепа на новоучредената фондация "Мами в нужда", която ще бъде презентирана на мащабното събитие. "Не да набираме средства с концерти, в които музиканти и артисти участват на добра воля, безплатно, в името на каузата, а обратно - сами да изкараме част от приходите, които са ни необходими", коментира Иван Алексиев от продуцентския екип.

Селектираните от Ивайло Кицов родни формации са "както стари кучета, така и млади лъвчета - за освежаване на кръвта", по неговите думи, "които да ударят световни и български хитове рамо до рамо, синхронно, подкрепяйки фондацията, но и да хвърлят мост между поколенията". Акцент в шоуто е специалният репертоар с аранжименти, дело на диригента и музикален директор Нелко Коларов, който ще бъде изпълнен от Симфоничния оркестър и Смесения хор на Българското национално радио, фолклорни формации и балет. "Целта ни е да организираме културно събитие - едновременно шоу и спектакъл, в подкрепа на благотворителна кауза", поясни Милена Димова, PR на събитието, в интервю след пресконференцията, анонсираща Rock In Bulgaria. "Мами в нужда" ще строи жилища за бедстващи жени с деца, както и ще ги подпомага финансово и материално. Концепцията е заимствана, но доразвита, от миналогодишното събитие в Италия Rock In 1000.  

Част от проявата е участието на членове от танцов ансамбъл Българе, които ще играят в специални костюми. Режисьорското решение е за различно визуално разиграване на всяко парче с отделна хореография, ефекти, мултимедия и актьорско присъствие. Всички музиканти, заедно с оркестрантите от БНР, ще изпълнят заедно 43 песни по предварително избран репертоар. По време на концерта ще бъде спуснат гигантски транспарант, на който всеки от участниците ще нарисува едно детско лице и ще се подпише. Това ще е най-големият поп-арт, създаван някога. Концертът ще бъде открит със 100 мотора, които ще направят обиколка на терена и ще изфорсират двигателите.

Гост звезда ще бъде Джо Лин Търнър, който обещава дует с българско момиче, сред чуждестранните артисти са Пушкинг Комюнити, Волная стая, Джордж Гакис с Трабъл Мейкърс, Изи Диззи, Боян Стойков (Македония) и Белла Си - българска вокалистка в швейцарската "Евровизия" 2016. Водят се преговори с още групи и солови изпълнители от САЩ, Румъния, Сърбия и Македония. От българска страна ще се изявят Ахат, Тангра, Милена Славова, D2, Силвия и Теди Кацарови с бенд, Babyface Clan, Светльо Хиподилски & The Legends, Станислав Сланев - Стенли, Локо, Контрол, Конкурент, Епизод, Монолит, Еридан, Хоризонт, Дърти Пърчис, Остава, Фанданго, Тома Здравков, Нора Караиванова, Бисер Иванов, Белканто, Богдана Петрова, Мариана Попова, Силует, Ивайло Крайчовски и Стари Муцуни - Епизод 3, Jeremy, Nu/Ance, Bears & Hunters, Елинор, Рядка порода, Сайлънт Хил и много други, чиито имена предстои тепърва да бъдат обявени.       

Зад диджейския пулт в антрактите между трите части ще застанат Иван Шопов (Cooh, Бalkansky) и Васил Громков- ВаГро.

Закриването на спектакъла, чийто сценарист и режисьор е Христо Димитров - продуцент на ансамбъл Българе, ще бъде с фойерверки и лазерни ефекти. Матей Константинов, известен от участието си в LOVE.NET, ще заснеме документален филм по организацията на музикалното шоу, който ще бъде излъчен по National Geographic. Продукцията ще отрази живота на музикантите по време на репетициите, както и изграждането на техническото обезпечаване на мегасъбитието. Специално за него за първи път ще бъде изградена подвижна конструкция, позволяваща музиканти и публика да бъдат защитени в случай на лоши метеорологични условия.

Зад събитието с невиждани за България мащаби застава Rock In Bulgaria - българска марка, създадена в подкрепа на новоучредената фондация "Мами в нужда", с намерение то да стане ежегодно. От есента в близост до София стартира изграждането на жилищен комплекс, който да осигури домове, образование и медицински грижи за децата и техните майки.

Билети

Промоционални билети - в сайта на концерта rockin.bg, които се изпращат по "Еконт" с наложен платеж или могат да бъдат получени на място в офиса на фирмата за жителите на  София (булевард "Александър Стамболийски"  № 186 бл.11 вх. Д., тел. +359 2 442 90 70).

Редовните цените на пропуските са : сектор А - 150 лева, сектор Б - 75 лева, сектор В - 100 лева, сектор Г - 75 лева. Промоцията на билетите (само 2 000) е с 30% отстъпка (съответно за) сектор А - 120 лева, сектор Б - 52.50 лв., сектор В - 70 лв., сектор Г - 52.50 лв.

Всичко за Rock In Bulgaria - ТУК

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички