Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Фестивалът 180° събира актуални имена от световната сцена у нас


Фестивалът 180° събира актуални имена от световната сцена у нас

5274

Четвъртото поредно издание на лабораторията за иновативно изкуство 180°, насочена към експерименталния подход и изследването на нови модели на изразяване, ще се състои в избрани столични локации – Fabrica 126, Гьоте институт и на определени места в градската среда на открито, между 22 и 28 юли. Платформата отново ще събере в София десетки съвременни артисти от страната и чужбина в рамките на седмица и ще провокира в търсенето както самите творци, така и публиката, преобръщайки обичайните процеси и излизайки от рамките на стандартното боравене с 5 форми на изява – музика, танц, театър, архитектура и визуални изкуства.  Една от специалните изненади в тазгодишната програма е гостуването на изключително креативния и интересен музикант – Паул Фрик, основен елемент в световноизвестнaта формация Brandt Brauer Frick. Паул завършва в Берлин като ученик на Фридрих Голдман, създава творби за камерни състави, театър, радио и филми. Той е пианист, продуцент, ремиксатор и изпълнител на електронна музика. През 2008  създава формацията заедно с Даниел Бранд и Ян Брауър, а две години по-късно съставът е вече 10-членен. Проектът е вдъхновен от детройтскато техно, американската минималистична, съвременната класическа, рок и джаз музика и пожъна огромен световен успех, който ги отведе в над 50 страни на признати сцени, между които "Линкълн център", Ню Йорк, фестивала "Коачела", център "Помпиду", джаз фестивала в Монтрьо, "Гластънбъри" и много други. 
Паул Фрик ще закрие фестивала на 28 юли с иновативното и пространствено събитие Drawn, в което ще си партнира с родната певица Катя Ташева, ансамбъл 180° и представителките на утвърдената световнопризната компания за съвременнен танц Forsythe – уникална възможност за сблъсък с компанията, която от 2015 не съществува в първоначалния си вид. Единият гост на фестивала ще е Катя Черанева от Москва, която е фокусирана върху колаборации с артисти от цял свят, а Франсис Чаверини от Питсбърг ще бъде другият танцьор от чужбина. Нейното име се свързва и с артисти като Adam Barruch, Luca Veggetti, Shannon Gillen, както и The Metropolitan Opera, Bodytraffic и L.A. Dance Project. Лабораторията за иновативно изкуство 180° отново се обръща и към всички любители на визуалните изкуства, като обяви конкурс за късометражен ням филм. Темата в тазгодишното издание е unCOOL и е лишена от насоки и ограничения. Условието е видеото да не надвишава 3 минути и да съдържа само образи, без звук. Победителят ще бъде избран от публиката и ще спечели парична награда. За още новини и актуална информация следете сайта на фестивала 180°: https://www.180-degrees.org, както и на страницата във Фейсбук. Проектът се осъществява с подкрепата на Столична община като част от календара на културните събития за 2017, както и благодарение на Гьоте институт и Про Хелвеция.  Фестивалът е отличен от Европейската фестивална асоциация ЕФФЕ 2017-2018.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички