Австралийското трио Afrik Futurism идва на Vola Open Air 2017


Австралийското трио Afrik Futurism идва на Vola Open Air 2017

5100

Дългогодишните играчи на австралийската музикална сцена Kenyaa, Mista Monk и Future Roots, обединени в триото Afrik Futurism, се присъединяват към списъка с артисти на тазгодишния Vola Open Air.

Както MySound.bg вече писа, шестото издание на фестивала ще се състои в красивия природен парк Врачански Балкан, на историческия връх Околчица, на 28 и 29 юли.

Триото създава танцувална музика като съчетава африкански и латино клубни бийтове. Ярките ритми се оплитат в тежки бас линии, живи синтезатори и семпли, докато на сцената се изливат бесни рими и перкусии на живо.

Kenyaa е възпитан със здрави дози джаз, соул и фънк. Неговият проект The Bird, известен с динамичните си изпълнения, се смята за първото живо електронно изпълнение в Австралия. Заедно с The Bird Kenyaa обикаля Австралия, Европа и Америка. Постоянните участия по фестивали и колаборациите с различни артисти превземат времето му и чак през 2017 създава лейбъла Oberon Records. Дебютният му албум се очаква скоро.

Future Roots черпи от богата музикална традиция под менторството на майстори на ударните инструменти в Австралия, Куба, Сенегал и Индия. Излиза на една сцена с международните музикални икони Yotho Yindi, Luciano и JBOOG по концерти из целия свят. В Австралия често може да бъде забелязан да свири със собствената си група за перкусии в нощни клубове и по ъндърграунд събития.

Mista Monk има зад гърба си 16 години като емси и продуцент. От корените му в хип-хопа до неговото участие в проект на бащата на етиопския джаз, Mista Monk обикаля по фестивали из цяла Европа и Африка. По време на тези обиколки става свидетел на процъфтяващата клубна сцена в Африка и развива здравословна мания по африканската електронна музика. На родната сцена в Австралия е разпознаваемо лице, чийто мощен рап може да бъде чут както по клубове, така и по фестивали.

Afrik Futurism е свеж модерен прочит на древни ритми, който гарантира наелектризиране на тълпата.

Промо билетите вече са изчерпани, а редовните пропуски са на цена от 25 лева в мрежата на Eventim.

http://www.eventim.bg/en/tickets/vola-open-air-festival-braca-brh-okolcica-946004/performance.html

Официален сайт на фестивала: http://volaopenair.com/

DJ конкурс: https://www.voubs.com/contests/aleko-dj-contest/426

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички