Радио Бинар на БНР празнува с хип-хоп парти в Маймунарника


Радио Бинар на БНР празнува с хип-хоп парти в Маймунарника

4829

Мултиплатформеното Радио "Бинар" на БНР празнува 5-ия си рожден ден с хип-хоп парти на в столичния клуб "Маймунарника" от 20.00 ч. на 18 юли, вторник.

Лондонските групи Jelani Blackman и Subculture Sage идват в София специално за събитието по покана на подкаста Falshimento.

Jelani Blackman са обещаващо име от лондонската сцена, което съчетава най-доброто от хип-хоп, ар-ен-би и грайм – т.е. идеалната музика за слушане и танци в лятна привечер.​ Още в първото им официално парче беше замесен и Brian Eno, затова ги следяха под лупа. Първото им EP "1-4"събра суперлативи от Clash, BBC и Apple Beats1 radio, а сега е наред второто "5-8" с пускане на парче по парче всеки месец. Последният сингъл "Not You" отново съчетава най-доброто от хип-хоп, ар-ен-би и грайм.

Хедлайнърите на вечерта Subculture Sage (на снимката) са познато име за София. Хип-хоп дуото събира все повече и повече фенове у нас след двете си участия на фестивала Meadows In The Mountains Festival до Смолян, както и сета им за миналогодишното издание на Grounded In Sofia на Falshimento. Subculture Sounds и Hypeman Sage идват само месец след участието си на Glastonbury Festival, а тези дни излиза и най-новото им EP "Take3". Първите сингли от него вече се въртят по Rinse FM и BBC Radio 6 Music, а тандемът получи топли думи от радио и DJ икони като Gilles Peterson и Zane Lowe. Очакването и желанието на Subculture и Sage да излязат на добра софийска лятна сцена в разгара на сезона ще се сбъдне на 18 юли.

Входът за празника е свободен или с "билет с кауза". Гостите могат да закупят такъв по желание в подкрепа на благотворителна кауза, която рождениците от "Бинар" ще обявят на празника.

За всички фенове на хип-хопа концертът ще се излъчва на живо и във Фейсбук страницата на Радио "Бинар".

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички