Summer Is Music представя: Лили Илиева трио


Summer Is Music представя: Лили Илиева трио

5204

Лили Илиева и колегите ѝ Велислав Стоянов – тромбон и Александър Логозаров – китара, се събират, за да пресъздадат в акустичен вариант популярни мелодии от света на джаза и бразилската музика.

Музикантите ще отдадат почит на някои от великите композитори - Cole Porter, Antonio Carlos Jobim, George Gershwin и Billy Strayhorn, с концерт в Top Secret от 20.00 ч. на 20 юли, четвъртък. Изявата е в афиша на Summer Is Music.

Лилия (Лили) Илиева е джаз вокалист, композитор и педагог. Нейната страст към джаз музиката се появява през 2005 а три години по-късно тя печели второ място на Европейския конкурс за джаз вокалисти и специална награда на Вики Алмазиду. Получава своето джаз образование в Холандия, където нейни ментори са Дина ДиРоус (САЩ); Франсийн ван Туйнен (Холандия) и ДжейДи Уолтър (САЩ).

Певицата реализира концерти в Германия, Холандия, Италия и Испания, където през 2012  сформира вокалната група Acapella, за която композира хорови джаз пиеси.

В България се изявява с едни от най-именитите музиканти от родната  джаз сцена. Авторският ѝ проект се нарича Bloom; лидер е на дуото Bass’N Me, както и е сред създателите на италиано-българския квартет за съвременна музика Murr-Ma и на Lilly Ilieva & The Minimum Quartet, с който е позната на публиката у нас.

Top Secret е на булевард "Климент Охридски" 107.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички