August Burns Red за пръв път в България


August Burns Red за пръв път в България

4581

Американската техникъл метълкор формация August Burns Red идва в София за концерт в клуб Mixtape 5 на 14 август.  Групата беше номинирана през декември миналата година в категорията за най–добро метъл изпълнение с песента си "Identity" на световните награди "Грами" редом съc Slipknot, Lamb Of God, Sevendust и обявените по - късно за победители Ghost.
Създадена Манхайм, Пенсилвания, през 2003, групата започва първите си изпълнения докато по-голяма част от членовете ѝ са последна година в гимназията. Скоро започват да свирят около Ланкастър, подписвайки със CI Records. Следват договори със Solid State Records и накрая - с Fearless Records. Характерни за саунда на формацията са тежък брейкдаун и неравноделни рифове. Текстовете често са на тема депресия, социална толерантност и скръб от смъртта на любим човек. Последният албум на групата, "Found In Far Away Places", е издаден на 29 юни 2015. 
Музикантите обикновено се определят като метълкор банда, но самите те твърдят, че споделят черти от други жанрове като прогресив метъл и траш метъл. Звученето на August Burns Red също е определяно като мелодичен метълкор. Песните им са с влияния от Meshuggah, Symphony In Peril, Pelican  Dillinher и Escape Plan, а също така Between The Buried And Me, Misery Signals и Hopesfall. За разлика от други метълкор вокалисти, Джейк Лурс не смесва чисти вокали с крясъци, но пък понякога добавя речитативи. Например, в песента "Spirit Breaker" той чете писмо. Макар групата да няма нищо против да бъде класифицирана като метълкор, китаристът JB Brubaker е развил отвращение към много от колегите си в жанра. "Имам чувството, че всеки, който може да вземе една китара и да научи метълкор риф, заедно с барабанист, свирещ траш ритми върху брейкдаун, се нарича метълкор. Изглежда едва ли не все едно има работеща формула, а за мен метълът никога не е имал формула". Групата използва инструменти като виолончело и цигулка, а също и класически вокални интерлюдии, размествайки границите на понятието метълкор.   За свой съпорт американците избраха родната банда As Orchids Wither.
Сформирана в началото на 2014, групата има EP и сплит CD с 8m/s от Хасково. Музикантите са свирили в повечето големи градове у нас, а през 2015-а са съпорт на Carnifex заедно със софийската формация Redound. As Orchids Wither дебютира на гръцка сцена на промото на Embrace The Paradox от Солун миналата година.
Билети - ексклузивно в мрежата на ticketlogic.bghttp://wrongevents.ticketlogic.bg/www.bilet.bg (каси) или The Wrong Bar в София по 30 лв., като в деня на концерта и на място цената им ще е 35 лв.  


Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички