Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

August Burns Red за пръв път в България


August Burns Red за пръв път в България

4592

Американската техникъл метълкор формация August Burns Red идва в София за концерт в клуб Mixtape 5 на 14 август.  Групата беше номинирана през декември миналата година в категорията за най–добро метъл изпълнение с песента си "Identity" на световните награди "Грами" редом съc Slipknot, Lamb Of God, Sevendust и обявените по - късно за победители Ghost.
Създадена Манхайм, Пенсилвания, през 2003, групата започва първите си изпълнения докато по-голяма част от членовете ѝ са последна година в гимназията. Скоро започват да свирят около Ланкастър, подписвайки със CI Records. Следват договори със Solid State Records и накрая - с Fearless Records. Характерни за саунда на формацията са тежък брейкдаун и неравноделни рифове. Текстовете често са на тема депресия, социална толерантност и скръб от смъртта на любим човек. Последният албум на групата, "Found In Far Away Places", е издаден на 29 юни 2015. 
Музикантите обикновено се определят като метълкор банда, но самите те твърдят, че споделят черти от други жанрове като прогресив метъл и траш метъл. Звученето на August Burns Red също е определяно като мелодичен метълкор. Песните им са с влияния от Meshuggah, Symphony In Peril, Pelican  Dillinher и Escape Plan, а също така Between The Buried And Me, Misery Signals и Hopesfall. За разлика от други метълкор вокалисти, Джейк Лурс не смесва чисти вокали с крясъци, но пък понякога добавя речитативи. Например, в песента "Spirit Breaker" той чете писмо. Макар групата да няма нищо против да бъде класифицирана като метълкор, китаристът JB Brubaker е развил отвращение към много от колегите си в жанра. "Имам чувството, че всеки, който може да вземе една китара и да научи метълкор риф, заедно с барабанист, свирещ траш ритми върху брейкдаун, се нарича метълкор. Изглежда едва ли не все едно има работеща формула, а за мен метълът никога не е имал формула". Групата използва инструменти като виолончело и цигулка, а също и класически вокални интерлюдии, размествайки границите на понятието метълкор.   За свой съпорт американците избраха родната банда As Orchids Wither.
Сформирана в началото на 2014, групата има EP и сплит CD с 8m/s от Хасково. Музикантите са свирили в повечето големи градове у нас, а през 2015-а са съпорт на Carnifex заедно със софийската формация Redound. As Orchids Wither дебютира на гръцка сцена на промото на Embrace The Paradox от Солун миналата година.
Билети - ексклузивно в мрежата на ticketlogic.bghttp://wrongevents.ticketlogic.bg/www.bilet.bg (каси) или The Wrong Bar в София по 30 лв., като в деня на концерта и на място цената им ще е 35 лв.  


Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички