Дестинация: Оттатък музиката


Дестинация: Оттатък музиката

5095

Radar, фестивалът, представящ гранични форми на изкуство, в които музиката общува с театър, визия и технологии, ще се състои във Варна за четвърти път.

Събитието постигна нелеката задача да се загнезди трайно не само в сърцата на меломаните, но и в тези на феновете на технологиите и изобщо на всичко, идващо от 21 в., а понякога и отвъд. Тази година програмата е по-впечатляваща отвсякога и включва не само традиционните четири концерта в удивителната зала на Градска художествена галерия – Варна, трите късни сета, слагащи фокус върху електронната музика, но и съпътстваща лекционна програма с артисти, изследващи взаимовръзките между изкуство и нови технологии.

Първият концерт (3 август, 20.00ч.) изглежда на пръв поглед най-конвенционален със своя класически профил, но винаги що се отнася до този фест, привидностите трябва да бъдат оставени настрана. Виртуозната челистка Аня Лехнер и френският пианист Франсоа Кутюрие ще представят своя албум "Moderato Cantabile", в който посягат към едно табу в класическата музика, а именно мистицизма. В сет листа им е колекция от авторски аранжименти върху трима композитори, останали в периферията на музикалната история - Джурджиев, Момпоу и Комитас. С това двамата артисти на култовия немски лейбъл ECM ще затвърдят пред варненска публика мястото си сред най-авангардните класически музиканти в Европа.

"Титанично" на Милица Гладнишка (3 август, 19.30ч.) е поредната изненада със съчетанието на много черен хумор, прекрасна музика и пищни костюми. В този театрално-музикален спектакъл тя ще се качи на сцената с едни от най-изявените джаз музиканти, за да разкаже трагичната, но и много романтична история на оркестъра на "Титаник", който свири до последно – все пак са подготвили костюми и репертоар и няма потъване, което да може да ги спре да завладеят сцената. Песни за любов, загуба и копнеж.

Музикалното представление "Бележки по Хопър" (4 август, 19.30ч.) разказва историята за живота и картините на известния американски художник Едуард Хопър през очите на неговата съпруга и колега художник – Жозефин Нивесън. Лиричният, но и мрачен сюжет, ще оживее на сцената благодарение на холандската певица и поет Джудит Схолте, Димитър Бодуров и Нилс ван Хафтен.

По традиция в три от фестивалните вечери ще се проведе и втори, късен концерт, този път в двора на Галерията. Сцената там е с фокус върху електронни проекти – гърците Novi_sad и българите IDMT и Clavexperience.

Още за Radar Festival Beyond Music 2017 - ТУК!

Онлайн билети - в мрежата на Eventim.

Предварителна продажба

До 2 август (всеки ден от 18.00 ч. до 21.00 ч.) в градинката на "Севастопол"

Продажба по време на фестивала

От 3 до 6 август (всеки ден от 12.00 до 21.:00 ч.) в Градската художествена галерия
на улица "Любен Каравелов" №1

Цени

Редовни – 20 и 15 лв.

За учащи и пенсионери съответно:

за тези на стойност 20 лв. цената с намаление е 15 лв.
за тези на стойност 15 лв. цената с намаление е 10 лв.
за тези на стойност 10 лв. цената с намаление е 8 лв.

Дневен фестивален билет за датите 4 август, 5 август и 6 август – 20 лв.
Фестивален пропуск за всички концерти – 70 лв.

Хора с увреждания, които искат да посетят събитието, могат да ни пишат на електронен адрес: radar–festival@mail.com, за да потърсят съдействие. Ща направим всичко по силите си, за да осигурим достъп до фестивала, обещават организаторите.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички